Σύντομα το 80% με 90% του φωτισμού θα χρησιμοποιεί ο πλανήτης σύντομα θα είναι λάμπες LED…

Αυτό είναι τουλάχιστον στο μυαλό του Warner Philips, συν-ιδρυτή της Lemnis Lighting, μια μικρής εταιρίας φωτισμού LED και δισέγγονου -ναί, σωστά καταλάβατε, ιδρυτή της ολλανδικής Philips. Από την άλλη και με βάση την αγορά σήμερα θα χρειαστεί καναδύο δεκαετίες πριν οι LED πετύχουν τέτοια κυριαρχία…

Σήμερα είναι ελάχιστες οι εταιρίες που προσφέρουν τέτοιες λάμπες LED με κόστος κάπου $40 με $50 η κάθε μια.

Αυτές λοιπόν είναι πέντε από τις λύσεις που θα βρείτε σύντομα στα ράφια -ενημερωμένων καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών…

1) GE Energy Smart LED bulb: Η General Electric λέει πως θα ξεκινήσει να πουλάεχι μια LED λάμπα στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011. Θα αντικαθιστά μια κλασική λάμπα πυρακτώσεων 40-watt με 77% οικονομία ενέργειας. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα αντέχει 25,000 ώρες (η 17 χρόνια με τέσσερις ώρες την ημέρα λειτουργία), 25 φορές περισσότερο από μια τυπική λάμπα.

Κόστος: $40 με $50

2) Lemnis Lighting’s Pharox: Ο συνιδρυτής της Lemnis, Warner Philips είπε σε πρόσφατο συνέδριο πως η εταιρία θα λανσάρει “μια πλήρη γκάμα LED προϊόντων” στην έκθεση Las Vegas lighting Lightfair τον επόμενο μήνα. Η εταιρία λανσάρισε μια έκδοση που dimlάρει τον Οκτώβριο με 36,000 ώρες διάρκεια 25 χρόνια με yμε τέσσερις ώρες την ημέρα λειτουργία), δηλαδή 90% οικονομία σε σύγκριση με μια λάμπα πυρακτώσεως.

Κόστος: Η Lemnis αυτή τη στιγμή πουλάει με κόστος $40 με $50,

3) Panasonic EverLED: Η Ιάπωνας γίγαντας άρχισε να πουλά την δική του LED λάμπα τον Οκτώβριο στην Ιαπωνία. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως η σειρά EverLED έχει 40 φορές μεγαλύτερη διάρκεια από μια πυρακτώσεων με χρήση 5.5 ώρες την ημέρα -19 χρόνια. Την ίδια ώρα η κατανάλωση είναι στο ένα όγδοο μια κλασικής λάμπας.

Κόστος: $40 στην Ιαπωνία.

4) Philips LED Bulb: Αυτή την εβδομάδα οι Ολλανδοί ανακοίνωσαν την έναρξη πωλήσεων για την 12-watt LED λάμπα στο τέλος του 2010 για να αντικαταστήσει την λάμπα των 60-watt. Με φωτεινότητα 806 lumens, έχει ζωή 25,000 ώρες και είναι 80% πιο αποδοτική από ό,τι μια πυρακτώσεως.

5) Toshiba LED E-CORE: Η ιαπωνική Toshiba (TOSYY) άρχισε πρόσφατα την παραγωγή της LED-CORE λάμπας στις ΗΠΑ με μείωση κατανάλωσης 85% και 40 φορές μεγαλύτερη ζωή συγκριτικά με μια λάμπα πυρακτώσεως.

Το παιχνίδι ξεκίνησε…