Αρχικά να σημειώσουμε πως καμία εταιρία δεν είναι 100% “πράσινη”…

Τουλάχιστον στα μάτια της Greenpeace. Στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης με τίτλο “Ποιός είναι Πράσινος;” η οργάνωση έφερε στο φως το ποιές εταιρίες θεωρεί πως είναι “πιο πράσινες” και τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέρονται.

Για παράδειγμα εταιρίες όπως οι Sony Ericsson και Nokia είναι στην… πράσινη κορυφή ενώ από την άλλη οι Lenovo, Dell, και Nintendo όχι μόνο υστερούν, αλλά φαίνεται να καταφέρνουν ελάχιστα στο κομμάτι αυτό.

Η δε Dell φέρεται να έχει υποσχεθεί κάτι. Ποιά ήταν η υπόσχεση; Να απομακρύνει τοξικά χημικά από την κατασκευαστική διαδικασία. Από την άλλη η  Dell δεν έχει κρατήσει την υπόσχεση της και έτσι δέχεται την… οργή της Greenpeace, όπως φαίνεται στην εικόνα. “Michael, what the DELL?” Ιδιαίτερα δημιουργικό πανό που τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου της Dell στο Round Rock, Texas.

Στους υπόλοιπους η Nokia είναι στην κορυφή με 7.5 στα 10 στην “πράσινη κλίμακα” ενώ η  Microsoft και η Apple έπιασαν 3.3 και 4.9 με άριστα τα 10. Η Nintendo από την άλλη σίγουρα πρέπει να αλλάξει κάτι αφού έπιασε μόλις 1.8 στα 10.

Ολόκληρη την αναφορά θα βρείτε εδώ.