Τόσα υποστηρίζει η Pike Research, μια εταιρία ερευνεών και συμβουλευτικών υπηρεσιών πως θα είναι τα αυτοκίνητα τέτοιας τεχνολογίας που θα ταξινομούνται κάθε χρόνο.

Κάποιες εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων εξακολουθούν να εστιάζουν σε ηλεκτρικά [electric vehicles (EVs)], αλλά σύμφωνα με την έρευνα της Pike Research είναι και τα αυτοκίνητα με κυψέλλες καυσίου που παίρνουν… μπρος. Σύμφωνα δε τα 134,049 από το σύνολο των 670,000 αυτοκινήτων θα πωλούνται στις ΗΠΑ ενώ η Κίνα θα αποροφά τα 129,241 FCVs και η Γερμανία θα βρίσκεται στην 3η θέση με 126,783 πωλήσεις το έτος.

Σύμφωνα πάντως με ειδικό αναλυτή της αγοράς τον κο Dave Hurst η έρευνα είναι αισιόδοξη: “Όλη η ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτων fuel cell ισορροπεί σε δύο στοιχεία: την ανάπτυξη των σταθμών υδρογόνου και τις βελτιώσεις στις ίδιες τις κυψέλες καυσίμου”.

…Τώρα πόσο ‘μεγάλο’ νέο είναι αυτό, τι να σας πω…

Πάντως η ιαπωνική Honda λέει πως θα χρειαστούν πέντε χρόνια μέχρι να εξελιχθούν τα οικιακά συστήματα ανεφοδιασμού που στις έρευνες είναι υψηλά στα ‘θέλω’ πιθανών αγοραστών. Κατασκευαστές όπως η Daimler και η Shell, σύμφωνα με το Dailytech έχουν υπογράψει συμφωνία από τον Σεπτέμβριο του 2009 που αναγνωρίζει αυτή την πενταετή πρόβλεψη. Επιπλέον οι General Motors, Honda, Toyota, Mercedes και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές έχουν σημειώσει πως σχεδιάζουν να πουλήσουν FCV’s στην αγορά μέχρι το 2015.

Για να δούμε…