Με κοστολόγιο κοντά στα 2.350 ευρώ για την αγορά της Ιαπωνίας, η Toshiba ανακοίνωσε το dynabook Satelite AXW/90MW. Και είναι ένας φορητός με 3D ικανότητες…

Ο φορητός θα πωλείται με μια 15.6″ 120Hz LCD οθόνη και 3D ικανότητες (περιλαμβάνονται 3D γυαλιά και χειριστήριο), έναν Core i7-740QM CPU, 4GB RAM, 640GB σκληρό δίσκο, Blu-Ray εγγραφής και GeForce GTS 350M κάρτα γραφικών.

Η ώρα των 3D φορητών;

Έχουν ανακοινωθεί από Lenovo, Asus ενώ από το γιαπωνέζικο στρατόπεδο εκτός της Toshiba και η Sony θα μας έχει -και μάλλον μεγάλη γκάμα..- 3D Vaio στην αγορά. Μια νέα κατηγορία φορητών λοιπόν των οποίων η επιτυχία θα εξαρτηθεί από το κόστος και το… υλικό. Βέβαια τα 3D παιχνίδια μένει να δούμε πότε θα… μεταπηδήσουν από το PS3 στα PC.

Τον περασμένο μήνα άλλωστε οι εταιρίες αυτές ανακοίνωσαν 3D laptops με οθόνες από 15.6 έως 17.3 ίντσες, μοντέλα που απευθύνονται σε όσους επιθυμούν μια ‘πιο πλούσια εμπειρία’  στο PC τους. Στην… πρόβλεψη μας για κυριαρχία των παιχνιδιών σε αυτά τα μηχανάκια αρχικά συνηγορεί και ο Roger Kay, πρόεδρος της Endpoint Technologies Associates που συμπληρώνει πως “Κάποιοι θα περιμένουν μέχρι να υπάρχει αρκετό περιεχόμενο για να καταστεί μια τέτοια αγορά ενδιαφέρουσα.”

Πάντως στο κομμάτι της κατασκευής το επιπλέον κόστος μιας 3D οθόνης είναι μικρό συγκριτικά με το ποσό που είναι εύλογο για τους ενθουσιώδεις να δαπανήσουν, λέει ο CEO της εταιρίας  Falcon Northwest, που πωλεί laptop και desktop υπολογιστές στις ΗΠΑ έστω και σε ‘ανώτερη’ οικονομικά κατηγορία…