Αλεξίπτωτα με GPS θα χρησιμοποιούνται για να ρίξουν ευαίσθητα εφόδια στο πεδίο μάχης.

Οι συνεχόμενοι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμες τεχνολικές εξελίξεις σε οχήματα, θωράκιση και άλλες καινοτομίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές αποστολές.
Οι καθοδηγούμενες από βόβμες είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς αλλά θα ήταν δυνατό η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί και για να γίνεται η αποστολή αίματος και άλλων ιατρικών εφοδίων στο πεδίο μάχης.

Αυτό είναι σημαντικό αφού οι στρατιωτικοί ηγέτες στο Αφγανιστάν κοιτάνε πως θα μειώσουν τον αριθμό των κονβόϊ αυτοκινήτων στους δρόμους όπου αντάρτες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετούν εκρηκτικά και πυροβολούν τους στρατιώτες.

Το νέο αλεξίπτωτο με GPS θα βοηθά τους Πεζοναύτες να κρατούν στρατιώτες εκτός δρόμου ενώ εξασφαλίζουν πως αίμα και ιατρικές προμήθειες φτάνουν στις προκεχωρημένες μονάδες.

Ως μέρος του Ενιαίου Συστήματος Παράδοσης από Αέρος Joint είναι πιθανό ένα μη επανδρωμένο όχημα (UAV) και μερικά μεταφορικά C-130 θα ρίχνουν αλεξίπτωτα με διάφορα φορτία. Τα φορτία ζυγίζουν από 150 έως 60,000 λίβρες και ένα μικρό αλεξίπτωτο σταθεροοίησης βεβαιώνει πως το φορτίου μένει στην ίδια ταχύτητ.

Το πρόβλημα βέβαια και η πρόκληση είναι να μειωθεί η ζημιά, το σοκ στο φορτίο και η θερμοκρασία του αίματος.