Ναι, λίγο.. σελοτέϊπ για να πιάνει το κόσμημα σας…

Σε σχεδιαστικά προβλήματα οφείλεται το πρόβλημα λήψης του νέου iPhone αναφέρεται το περιοδικό Consumer Reports σε blog post και σχετικό video από την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο τα ευρέως αναφερόμενα προβλήματα που αναφέρονται από χρήστες όσον αφορά τη λήψη iPhone 4, ήταν αποτέλεσμα της σχεδιάσης της κεραίας και οι αναφορές αυτές έρχονται σε αντίθεση με αναφορές της Apple για λύση με βάση το software.

Το περιοδικό είπε πως οι μηχανικοί του εκτέλεσαν σειρά από δοκιμές σε τρια διαφορετικά τηλέφωνα μέσα σε ελεγχώμενο χώρο -“θάλαμο απομόνωσης ραδιοσυχνοτήτων”, και βρήκε πως όταν το κάτω αριστερό τμήμα του κινητού αγγίζεται, κάποιες φορές χάνει τόσο σήμα ώστε χάνεται η κλήση.

Οι αναφορές του Consumer Reports λένε πως τα τεστ οδήγησαν στο συμπέρασμα πως δεν μπορούσαν να συστήσουν το iPhone 4 σε καταναλωτές μέχρι η Apple να φτιάξει το πρόβλημα του hardware. Οι συντάκτες αμφισβήτησαν μάλιστα την ειλικρίνια της Apple στο ζήτημα της κεραίας:

“Τα ευρήματα μας αμφισβητούν τον πρόσφατο ισχυρισμό της Apple πως τα ζητήματα με την ισχύ του σήματος του iPhone 4 οφείλονται σε ελατωμματικό software που “λανθασμένα δείχνει 2 επιπλέον μπάρες σήματος από το υπάρχον σήμα της στιγμής.”

Όταν έφτασαν οι πρώτες αναφορές για προβλήματα λήψης στο νέο τηλέφωνο ο κος Steven P. Jobs, απάντησε με e-mail σε πελάτη αναφέροντας πως απλά κρατά το κινητό λανθασμένα.

Ταυτόχρονα ειδικοί όπως ο καθηγητής Matthew Seeger, ειδικός της εταιρίας Crisis Communication ανάφερε:Η Apple θα αναγκαστεί να ανακαλέσει το προϊόν. Είναι κρίσιμης σημασίας. Η εικόνα της εταιρίας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει η Apple. Αυτό είναι πιθανότητα καταστροφικό”.