Το είδαμε και αυτό…

Τρόπους για να χρησιμοποιήσει κυψέλλες καυσίμου αναζητά η Αμερικανικός Στρατός. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη κυψελών υδρογόνου για χρήση στα οχήματα με το πρώτο από αυτά να είναι το βασικό… τανκ των ΗΠΑ, το  M1 Abrams. Αυτός ο τύπος άρματος έχει τεράστιες ανάγκες για υπολογιστική ισχύ, αισθητήρες, τεχνολολογία διοίκησης και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό οπότε η τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα παράχει μεγαλύτερη ηλεκτρική ισχή από το σημερινό σχήμα -μηχανή ντίζελ/εναλλάκτης.

Σσσσσ…. ησυχία στο χώρο εργασίας…

Επιπρόσθετα η χρήση κυψελών καυσίμου θα κάνει τα… άρματα μάχης να είναι ήσυχα! Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς οι εχθρικές δυνάμεις ακούνε από μακριά τον 1,000+ ίππων κινητήρα και με ένα οικολογικό (…) ήσυχο κινητήρα θα μπορεί να εισέλθει στον εχθρικό χώρο χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Το δε υδρογόνο μπορεί να παραχθεί από το ντίζελ καύσιμο JP-8 και να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια. Βέβαια τέτοιες δοκιμές γίνονται ήδη αλλά τα προβλήματα που εξετάζουν οι ‘εγκέφαλοι’ του αμερικανικού στρατού αφορούν κυρίως τη διακίνηση σε επικίνδυνες ζώνες και ανάμεσα σε δύο ενδεχομένως χώρες των υγρών καυσίμων υδρογόνου.

Από την άλλη για όλους εμάς δεν είναι και άσχημο να ξοδέψουν τα αμερικανάκια χρήματα και να έχουμε στη συνέχεια την τεχνολογία φτηνή για την ‘πολιτική’ μας καθημερινότητα…