Αν και οργίαζαν φήμες για ανάκληση τελικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple διάλεξε κάτι πιο… φθηνό: τν άρνηση. Τουλάχιστον θα πάρουν δωρεάν θηκούλα…

… ενώ θα μπορούν και να επιστρέψουν το κινητό σε 30 ημέρες αν είναι δυσαρεστημένοι. Η Apple έριξε και ένα κοκαλλάκι με τη δωρεάν θήκη αξίας $30 που όπως αναφέρεται διορθώνει το πρόβλημα. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η Apple θα δίνει μια τέτοια σε κάθε αγοραστή iPhone 4 δωρεάν ενώ όσοι την έχουν αγοράσει θα πάρουν το ποσό πίσω. Όσο δε για το πρόβλημα με τον αισθητήρα εγγύτητας έρχεται διόρθωση μέσω προγράμματος -software fix.

Το σόου…

Στη σκηνή ανέβηκε ο Διευθύνων σύμβουλος της Apple κος Steven P. Jobs που έχει κερδίσει μια θέση στο πάνθεο της ‘ατάκας’ της τεχνολογίας με το περιβόητο πλέον “Το κρατάτε λάθος”. Ο αρχηγός της Apple ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε δηλώνοντας: “Δεν είμαστε τέλειοι… Ούτε τα τηλέφωνα δεν είναι τέλεια… Αλλά θέλουμε οι χρήστες των συσκευών μας να είναι χαρούμενοι. Λατρεύουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους….”

Στη συνέχεια ο Jobs μίλησε για τα προβλήματα με το iPhone χωρίς όμως να παραλείψει να κοκορευτεί για την πώληση 3 εκατομμυρίων iPhone 4 σε τρεις εβδομάδες. Το περιέγραψε δε ως το καλύτερο smartphone στην ιστορία πριν μιλήσει για τις προσπάθειες της εταιρίας του για επίλυση των ζητημάτων.

“Αρχίσαμε να λαμβάνουμε αναφορές ατόμων που είχαν προβλήματα με το σύστημα της κεραίας… Οι άνθρωποι κρατούσαν αυτό το σημείο… Έβλεπαν την απότομη μείωση στη λήψη… και το ζήτημα έφτασε να αποκαλείται Antennagate. Ακούσαμε για αυτό πριν από 22 ημέρες. Δεν είναι πως η Apple είχε το κεφάλι της στην άμμο για 3 μήνες.”

Στην συνέχεια μίλησε για τεστ που έκαναν οι μηχανικοί της εταιρίας. Ισχυρίζεται πως αυτά τα τεστ έδειξαν παρόμοια πτώση στο σήμα, με βάση το κράτημα σε ένα Blackberry, το HTC Droid Eris, και το Samsung Omnia 2. Το συμπέρασμα του Jobs; “Είναι η ζωή στον κόσμο των smartphone. Τα τηλέφωνα δεν είναι τέλεια.”

Αααα, μια και έφερε τους δημοσιογράφους ο Jobs ανήγγειλε πως στα τέλη του μήνα το κινητό θα λανσαριστεί σε 17 χώρες.