Πηγές από την Ιαπωνική αγορά μιλούν για πλειάδα κατασκευαστών ημιαγωγών που ζητούν από τους εργάτες τους να παρατήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους για να ικανοποιηθεί η… ασίγαστη δίψα όλων σας για gadgetάκια!

Συγκεκριμένα η ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για επίπεδες τηλεοράσεις, smartphones και ηλεκτρονικά αυτοκινήτων έχει ανεβάσει τις ανάγκες, λένε αξιωματούχοι εργοστασίων.

Η Renesas Electronics Corp, που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση των NEC Electronics και Renesas Technology για παράδειγμα είπε πως αποφάσισε να λειτουργήσει τα 10 εργοστάσια της στην Ιαπωνία καθ’όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών που είχαν αρχικά αποφασιστε για το διάστημα 7 έως και 15 Αυγούστου.

Η Toshiba Corp είπε πως θα ακυρώσει το σταμάτημα που ήταν υπολογισμένο για τις 12 με 16 Αυγούστου σε τέσσερα εργοστάσια συμπεριλαμβανομένου εκείνου που βρίσκεται στο Yokkaichi, Mie που παράγει NAND flash memory τσιπ για κινητά και μνήμες.

Παρόμοιες κινήσεις σχεδιάζουν και οι Fujitsu Ltd και Elpida Memory Inc λένε οι ίδιοι αξιωματούχοι αν και στην περίπτωση της Fujitsu άνθρωποι της εταιρίας αποδίδουν την ζήτηση στην ‘‘προσπάθεια πολλών κρατών να ανεβάσουν την κατανάλωση,’’ όπως για παράδειγμα έκανε η ίδια η Ιαπωνία με το σύστημα eco-πόντων ώστε να γίνονται αγορές προϊόντων με οικολογικό προφίλ.

Το να έχεις δουλεία πάντως  καλό πράγμα είναι τέτοιες εποχές…