Επιβεβαιώνεται πως τα κινητά με  Windows Phone 7 που θέλουν… εναγωνίως να μπουν στην αγορά όπου Android και iOS πλέον έχουν προβάδισμα, θα έχουν πρόσβαση στην online υπηρεσία βιντεοπαιχνιδιών Xbox Live.

Με τα νέα smartphones να αναμένονται κάπου στα τέλη του έτους, η εταιρεία ετοιμάζει ειδική ομάδα στο Microsoft Game Studios για να καταφέρει να δημιουργήσει ρεύμα στο κομμάτι του gaming. Άλλωστε εδώ εστιάζουν και άλλοι ανερχόμενοι παίκτες αφού σύντομα φορητές παιχνιδομηχανές και κινητά θα.. κονταροχτυπηθούν. Η ίδια ομάδα θα δίνει και τα απαραίτητα εργαλεία σε εταιρείες και studios παιχνιδιών για να ετοιμαστούν παιχνίδια για τo Windows Phone 7.

Την άλλη εβδομάδα ίσως έχουμε και τα πρώτα παιχνίδια για τα κινητά της τηλέφωνα που θα αποτελούν convertions από Xbox τίτλους – περιμένετε Halo WaypointCrackdown 2: Project Sunburst και Guitar Hero 5.

Επιπλέον μερικά παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα σε Co-op ή multiplayer λειτουργία ώστε από το τηλέφωνο να μπορεί κανείς να προσκαλέσει φίλους σε  party ή να παίξει μαζί με φίλους πού είναι ήδη  online.

Με 250.000 apps σε Android και iOS ήδη έξω πάντως η Micosoft έχει ΠΟΛΥ τρέξιμο μπροστά της.

Για να δούμε…