Οι επόμενοι Sandy Bridge επεξεργαστές θα περιλαμβάνουν νέα κυκλώματα για να χειρίζονται multimedia εφαρμογές, σύμφωνα με πληροφορίες, απόδειξη πως οι αλλαγές στους επεξεργαστές θα έχουν νέα αρχιτεκτονική.

Η Sandy Bridge είναι η νέα μικροαρχιτεκτονική της Intel ή αν θέλετε ένας επανασχεδιασμός των επεξεργαστών της κάτι που η εταιρία κάνει κάθε δύο χρόνια. Η σημερινή σχεδίαση με κωδικό Nehalem λανσαρίστηκε τον Νομέβριο του 2008 και χρησιμοποιείται στους νυν Core i3, i5, και i7 επεξεργαστές. Η Sandy Bridge γενιά των τσιπ chips σχεδιάζεται να μπεί σε παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο με τα πρώτα PC με τους επεξεργαστές να κάνουν το ντεμπούτο τους λογικά στην CES του 2011 στο Las Vegas…

Για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε Intel τσιπ, οι Sandy Bridge θα έχουν λοιπόν κυκλώματα που θα είναι αφιερωμένα στην μετατροπή δεδομένων από το ένα φορμά σε άλλο με τα κυκλώματα αυτά να είναι σε διαφορετική θέση από τον κύριο επεξεργαστή και την on-chip λειτουργία γραφικών σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Η λειτουργία αυτή – transcoding, μετατρέπει για παράδειγμα μια ταινία σε ένα PC από το ένα φορμά στο άλλο και γενικότερα χρησιμοποιείται σε απίστευτο βαθμό από όλους εμάς πλέον αφού μεταφέρουμε τμήματα εικόνα, ήχου από φορητό μηχανάκι σε φορήτο και μετά σε παιχνιδομηχανή κ.ο.κ. Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό αφού το Sandy Bridge θα… αριστεύει λέει η εταιρία συγκριτικά με τις Core i σειρές όπως ακούγεται…

Τέλος στη σειρά αυτή για πρώτα φορά η GPU -τμήμα που αναλαμβάνει τα γραφικά, θα είναι στο ίδο κομμάτι πυριτίου με τη CPU, τον κύριο δηλαδή επεξεργαστή αφού η Intel προχωρά σε τεχνολογία κατασκευής στα 32 νανόμετρα. Η Sandy Bridge θα περιλαμβάνει ακόμη νέες οδηγίες για χειρισμό multimedia tasks με την ονομασία Advanced Vector Extension (Intel AVX)  που θα “βοηθήσουν στην επιτάχυνση των multimedia tasks, όπως επεξεργασία βίντεο και ήχου.

Εν αναμονή λοιπόν…