Το ό,τι λίγο ή πολύ όλοι είμαστε υπό… παρακαλούθηση είναι γνωστό. Το μέχρι που μπορεί να φτάσει η ‘κουκούλα’ όμως μάλλον ακόμη δεν το έχουμε δει.

Πάρτε για παράδειγμα το Κλίβελαντ των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή η αρχή της πόλης έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα hi tech πρόγραμμα παρακολούθησης των… σκουπιδιών που ουσιαστικά θα ‘επιβάλει’ να επιτυγχάνονται οι στόχοι της ανακύκλωσης κατά 90% των σκουπιδιών.

Σύμφωνα λοιπόν με το Cleveland.com, η πόλη αποφάσισε να κάνει μια προσφορά που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί -κυριολεκτικά… ΔΕΝ μπορεί. Έχει ενσωματώσει ειδικά τσιπ στους κάδους ώστε αυτοί οι κύριοι που θα έρθουν χαράματα να πάρουν τα σκουπίδια να ελέγχουν πόσο συχνά το καλάθι της ανακύκλωσης παραλαμβάνεται γεμάτο με τα υλικά-προϊόν της περιβαλλοντολογικής μας συνείδησης.

Εαν ο δύσμοιρος κάτοικος του Κλίβελαντ έχει ξεχάσει ή αμελήσει να βγάλει έξω για συλλογή το καλάθι της ανακύκλωσης που έχει στο όνομα του οι υπάλληλοι της υπηρεσίας των απορριμμάτων έχουν το δικαίωμα να… ψάξουν στα σκουπίδια για να βρουν το μαγικό 10% του ανακυκλώσιμου υλικού που επιβάλει ο νόμος. Εαν στα σκουπίδια βρεθεί 11% υλικών που ανακυκλώνονται το πρόστιμο είναι $100.

Το δημοτικό συμβούλιο του Κλίβελαντ θα ξοδέψει $2.5 εκατομμύρια για το πρόγραμμα εκτός από όσα δαπανήθηκαν για πιλοτικό πρόγραμμα.

Οικολογία με… ράμπο των σκουπιδιών. Είναι και αυτή μια ιδέα…