Ο πρώτος βιντεοπροβολέας 3D έρχεται για την ιαπωνική εταιρία σύντομα και σύμφωνα με την Sony Professional. Η ανακοίνωση έγινε στην iFA και ο προβολέας είναι ο VPL-VW90ES.

«Η παρουσίαση του πρώτου μας 3D οικιακού βιντεοπροβολέα σηματοδοτεί το πλέον πρόσφατο βήμα της Sony προς την υλοποίηση του παγκόσμιου 3D οράματος της εταιρείας», δήλωσε ο Tak Nakane, product manager στην Sony Professional. «Από την καταγραφή της 3D εικόνας μέχρι τα στάδια της παραγωγής και της τελικής παράδοσης, η Sony πρωτοπορεί και χαρίζει μια απίστευτη εμπειρία 3D θέασης, τόσο στο σπίτι όσο και στην κινηματογραφική αίθουσα. Αυτός ο βιντεοπροβολέας ανοίγει και μια επιπλέον διάσταση και στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών. Θα μπορούν να παίζουν έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό τίτλων 3D βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Gran Turismo 5 και το Wip3out, με κρυστάλλινη εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ένα γεγονός το οποίο ελπίζουμε πως θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο των gamer.»

Καλώς να μας έρθει λοιπόν!

Σε αντίθεση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού θα λειτουργεί με τεχνολογία ενεργών γυαλιών ο VW90ES έχει το Advanced Iris 3  και native κοντράστ 150,000:1.  Στο σασί κρύβει τα αναβαθμισμένα SXRD 240Hz Panel για ελαχιστοποίηση του crosstalk.

Επιπλέον μπορεί να κάνει μετατροπή των 2D video εικόνων σε 3D. Ο θόρυβος είναι στα 22db και θα είναι διαθέσιμος τον Νοέμβριο όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου η Sony.

Ο έτερος είναι  ο HW20 με τα χαρακτηριστικά που ήδη είχαμε προδιαγράψει.