… η Apple όμως έχει διπλάσια κίνηση από το Android…

Νέα έρευνα της εταιρίας ερευνών Quantcast προσφέρει μια νέα οπτική στην αγορά των smartphones. Η μελέτη δείχνει τις τάσεις στην Βόρεια Αμερική και το φορητό Ίντερνετ και μελετά το Apple iOS (iPhone, iPad), Android, RIM OS (Blackberry), και “Άλλα” συστήματα (Symbian, Windows Mobile 6.5, Palm’s webOS, κ.ο.κ.)

Τα καλά νέα για το Android είναι πως η έρευνα δείχνει πως έχει μεγάλο… ρεύμα ενώ το μερίδιο της Apple πέφτει. Το Android ανέβηκε από 10% το Νοέμβριο του 2009 στο 25% τον Αύγουστο του 2010. Στον αντίποδα το Apple iOS από το 68% του Οκτωβρίου του 2009 έπεσε στο 56% σήμερα.

Τα άσχημα νέα για το Android είναι πως η μελέτη δείχνει πως οι iOS συσκευές κερδίζουν τις συσκευές με Android σε μερίδιο κίνησης –πάντα στη Βόρειο Αμερική. Αυτό φαίνεται κάπως μπερδεμένο αν σκεφτεί κανείς πως οι αναλυτές Canalys και NPD Group είπαν πως το Android ξεπέρασε το iPhone στις ΗΠΑ αλλά η αιτία της… ανωμαλίας είναι το iPad που πωλεί 2.3 εκατομμύρια συσκευές το μήνα. Οι πιο πολλοί χρήστες με iPads σερφάρουν συχνά είτε κανονικά είτε μέσω Wi-Fi ή με 3G μόντεμ — σε μοντέλα που το διαθέτουν. Το Android, από την άλλη έχει μόνο ένα tablet σε εμπορική διάθεση — το μερικώς επιτυχημένο Dell Streak.

Επιπλέον τα νούμερα αφορούν όλη τη Βόρεια Αμερική οπότε είναι πιθανό στον Καναδά το iPhone να πωλεί καλύτερα ενώ τέλος είναι πολύ πιθανό οι χρήστες iPhone να… σερφάρουν περισσότερο.