Η Sony κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο e-reader αφής που δεν εμποδίζει την ποιότητα της οθόνης από ηλεκτρονικό μελάνι – e-ink screen: το νέας γενιάς Sony Reader Touch.

Είναι κάτι που ακούγεται αλλά απλό αλλά μάλλον δεν είναι όπως είχε πει στο λανσάρισμα του Kindle, ο Steve Kessel, αντιπρόεδρος για το Kindle στην Amazon που είχε τότε δηλώσει πως μια οθόνη αφής θα μείωνε την αναγνωσιμότητα του μηχανήματος: “αν βάλεις αφή σε μια οθόνη e-ink – ανακλαστική οθόνη – τότε ό,τι βάλεις από πάνω μειώνει την αναγωσιμότητα”, είπε.

Χωρίς επιπλέον στρώση…

Η Sony το γνωρίζει αυτό και για αυτό κατάφερε να δημιουργήσει μια οθόνη αφής για το Sony Reader Touch που δεν χρειάζεται την ανακλαστική επιφάνεια για αφή.

“Συνήθως πρέπει να βάλεις ένα φιλμ πάνω από μια οθόνη e-ink για να την κάνεις αφής αλλά δημιουργήσαμε την μόνη συσκευή αυτό το χρόνο που ελέγχεται με τα δάχτυλα χωρίς άλλη στρώση,” εξήγησε ο mr Sony Reader marketing, κος Omar Gurnah.

Το Sony Reader Touch έχει και ένα stylus μαζί αλλά και μια τεχνολογία οπτικής τεχνολογίας με την ονομασία E Ink Pearl. Αυτό τα κάνει όλα…

Από τις 17 του Σεπτέμβρη στα καταστήματα Ευρώπης και ΗΠΑ.