Και επισήμως μετά τις φήμες και τις πληροφορίες η Intel αποκάλυψε την επερχόμενη “tock” (αρχιτεκτονικός ανασχεδιασμός), με την κωδική ονομασία Sandy Bridge. Η επερχόμενη αρχιτεκτονική στα 32nm έχει κυκλική αρχιτεκτονική για γρήγορη πρόσβαση στην μνήμη cache τελευταίου επιπέδου. Η μνήμη cache θα είναι προσβάσιμη από μια Μονάδα Επεξεργασίας 3D Γραφικών, τους τέσσερις (ή περισσότερους), και Μονάδα Επεξεργασίας Media. Αυτή η κυκλική δίοδος είναι σχεδιασμένη για να παραδίδει υψηλό bandwidth στους διάφορους συνδεδεμένους πυρήνες στο τσιπ. Ο επεξεργαστής θα έχει και Turbo Boost που διευκολύνει το overclocking.

Οι Sandy Bridge PC επεξεργαστές θα διατηρήσουν τις ονομασίες CORE-i3, i5, και i7 designations με ονομασία “new CORE-i3…” . Μια προσέγγιση πάντως που θα δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές που δεν είναι και απολύτως σίγουρο πως θα ξέρουν τι αγοράζουν: σκεφτείτε πως θα υπάρχουν οι οικογένειες Nehalem i7, Westmere i7 και Sandy Bridge i7 για να… διαλέξει ο αγοραστής. Κόλαση…

Το ‘κλειδί’ στην προσπάθεια της Intel πάντως είναι η μονάδα Media Processing Unit που θα έχει κυκλώματα για video transcode. Σε δοκιμή χθες στο Intel Developer Forum ο εξοπλισμός συμπίεσε βίντεο 1 λεπτού στα 30Mbps με ανάλυση 1080p HD video clip σε ένα φορμά συμβατό με iPhone σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.
Είναι μια μεγάλη προσπάθεια της Intel να αντεπιτεθεί στις τεχνολογία GPU της NVIDIΑ αλλά και το πάτημα της AMD…

Εμάς μας ενδιαφέρει που θα βγαίνουν γρήγορα μηχανάκια πάντως οπότε…