Ο Firefox 4 beta λανσαρίστηκε τον περασμένο μήνα και ο Google’s Chrome 10 είναι ήδη έξω ενώ όπως είπαμε στις 14 του μήνα ο Microsoft Internet Explorer 9 θα είναι στο δίκτυο.

Έτσι και η Mozilla ετοιμάζεται για την τελευταία έκδοση του δικού της browser και όπως ανακοίνωσε στο The Mozilla Blog η τελευταία έκδοση του Firefox 4 (release candidate) έχει βγει. Είμαστε δηλαδή ένα βήμα πριν από το να έχουμε και τους τρεις νέους browser στην αγορά, όλους με hardware επιτάχυνση…

Να θυμίσουμε πως υπάρχει στο update η επιλογή Do Not Track που επιτρέπει να μην ‘παρακολουθείται’ η online συμπεριφορά μας, πιο ξεκάθαρο interface, κάπως όπως του Chrome αλλά και του επερχόμενου IE9.

Η διαχείριση περιεχομένου έχει βελτιωθεί με Settings, bookmarks, επιλεγμένα passwords, history και ανοιχτά tabs να συγχρονίζονται σε πολλαπλές συσκευές ενώ tabs μπορούν να οργανωθούν με ένα απλό drag-and-drop interface που επιτρέπει να χωριστούν σε γκρουπ με δικό τους όνομα και οι pages να παρουσιάζονται σαν thumbnails.

Ο Firefox 4 θα έχει και άλλα χαρακτηριστικά ‘κάτω από το καπό’ με βελτιωμένη HTML5 λειτουργικότητα και επιπρόσθετη υποστήριξη για WebM, και HD βίντεο φορμά όπως και WebGL υποστήριξη για 3D γραφικά και επιτάχυνση hardware.