Εδώ και καιρό ακούμε για ένα ερευνητικό πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει με τις οδηγίες της υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνών των ΗΠΑ της γνωστή DARPA στη δημιουργία ενός στρατιωτικού τζιπ που θα είναι η υλοποίηση του… Transformer ιπτάμενου αυτοκινήτου! Η ιδέα είναι το Transformer να βοηθά τους στρατιώτες να αποφεύγουν τους Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς (IED) σε δύσβατες περιοχές και να εισέρχονται σε δύσκολες ζώνες μάχης.

Η Υπηρεσία θέλει ένα τέτοιο Humvee να μπορούν να το πιλοτάρουν οι οπλίτες με την ίδια εκπαίδευση που απαιτείται για να… οδηγήσουν κανονικά σε δρόμο!

Έτσι η κεντρική ιδέα είναι να πάρει κανείς ένα Humvee που έχει γίνει πιο ελαφρύ και να τοποθετηθεί πάνω του ένας ρότορας που θα επιτρέπει να απογειώνεται κάθετα γρήγορα και να προσγειώνεται επίσης εύκολα. Την επόμενη εβδομάδα η ιδέα Transformer πηγαίνει πλέον σε εταιρίες που θα κληθούν να πετύχουν την καινοτομία απλά, φθηνά και γρήγορα…

Το Transformer θα πρέπει να μπορεί να κουβαλήσει τέσσερις οπλίτες και 1,000 λίβρες εξοπλισμό μάχης για 350 με ένα… φουλάρισμα ενώ με λειτουργία αυτόματης πτήσης θα βρίσκει τη βάση όπου πρέπει να πάει!