Στο δελτίο Τύπου της η  Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) μας αναφέρει πως “βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το χειριστήριο PlayStation®Move motion controller για το PlayStation®3 (PS3™) έρχεται σε όλα τα ενημερωμένα  καταστήματα όλης της Ελλάδας”

Εμείς είμαστε στη… δυσάρεστη θέση να πούμε πως ξεκινά νέος γύρος… ιδρώτα, φασαρίας και γέλιου στο σαλόνι.

Το Move λοιπόν σε συνδυασμό με την PlayStation®Eye camera*, επιτρέπει σε παίκτες να μεταφερθούν σε έναν κόσμο όπου κάθε τους κίνηση καταγράφεται σε τρισδιάστατο περιβάλλον με εκπληκτική ακρίβεια. Κερδίζουμε άσους με τα σερβίς σας σε έναν αγώνα τένις με φίλους,  εξαπολύουμε ξόρκια, παίρνουμε ανά χείρας το πινέλο, γινόμαστε sniperάδες στη θέση του ελεύθερου σκοπευτή.

Για να δούμε πιο αναλυτικά τα άμεσα διαθέσιμα παιχνίδια…

• Sports Champions
Μια φανταστική επιλογή αθλημάτων -από πινγκ πονγκ μέχρι τοξοβολία, το Sports Champions σας ζητά να επιδείξετε τις ικανότητες, αλλά και τη θέληση σας για νίκη. Δώστε το νικητήριο χτύπημα με τη ρακέτα σας στο πινγκ πονγκ με μια περίτεχνη κίνηση του καρπού, τελειοποιήστε τα καρφιά σας στο μπιτς βόλεϊ και στοχεύστε το κέντρο του στόχου στην τοξοβολία με απόλυτη ακρίβεια. Είτε είστε ερασιτέχνες είτε όψιμοι επαγγελματίες, ο «διασθητικός» και απόλυτα ρεαλιστικός χειρισμός του PlayStation Move motion controller θα σας αναγκάσει να επιτρέψετε για ακόμη περισσότερα. Το Champion Cup Mode σας επιτρέπει να διαγωνιστείτε για χάλκινα, αργυρά και χρυσά τρόπαια, ούτως ώστε να ξεκλειδώσετε εκατοντάδες δώρων και να ανακηρυχθείτε πρωταθλητές. Μπορείτε επίσης να διαγωνιστείτε για τις κορυφαίες επιδόσεις σε μια σειρά ταχύτατων και ξέφρενων δοκιμασιών στο Challenge Mode. Προετοιμαστείτε να «διαλύσετε» τον ανταγωνισμό στην απόλυτη αθλητική διοργάνωση.
• EyePet™ Move edition

Παιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό και cool, το αγαπημένο μας εικονικό κατοικίδιο έγινε ακόμη καλύτερο χάρη στο PlayStation Move motion controller. Ελάτε ακόμη πιο κοντά στο σκανδαλιάρη γούνινο φιλαράκο σας και ανακαλύψτε πολυάριθμες επιλογές μέσω μιας γκάμας νέων κόλπων και παιχνιδιών και ενός διαισθητικού και ιδιαίτερα εύχρηστου συστήματος ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το PlayStation Move motion controller προκειμένου να ζωγραφίσετε παιχνίδια κατ’ευθείαν στην οθόνη και στη συνέχεια δείτε τα να «ζωντανεύουν» καθώς το EyePet παίζει μαζί τους. Όπως κι ένα πραγματικό κατοικίδιο είναι άκρως διασκεδαστικό και φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος νέος, οικογενειακός σας φίλος. Κάθε ημέρα θα συνοδεύεται και από μια καινούρια περιπέτεια χάρη στο EyePet Move edition.
• Kung Fu Rider

Με καρτουνίστικο στυλ σε απότομους, κατηφορικούς δρόμους, ενώ προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τη Yakuza. Με το motion controller προκειμένου να εξερευνήσουμε, να σκαρφαλώσετε σε αυτοκίνητα, να υπερπηδήσετε εμπόδια και να συγκεντρώσουμε χρήματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής κερδίζοντας πόντους.
• Start the Party!

Καμακώστε τα πιο ξέφρενα ψάρια, μας λέει η Sony, προστατέψετε πουλάκια ώστε να μην πέσουν από τις φωλιές τους ή κυνηγήστε φαντάσματα μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, καθώς η τεχνολογία «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality) μεταμορφώνει το PlayStation Move motion controller σε ότι μπορείτε να φανταστείτε: από ελικόπτερο μέχρι φακό στο Start the Party! Δώστε στα παιχνίδια σας εξατομικευμένο χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την PlayStation Eye για να καταγράψετε τη φωνή και το πρόσωπο σας, σε περισσότερα από 20 διασκεδαστικά mini-games και δοκιμασίες, οι οποίες θα ψυχαγωγήσουν τους πάντες.
Ο Mark Bowles, Brand Manager του PlayStation Move, δήλωσε για το PlayStation Move: “Η κληρονομιά του PlayStation συνίσταται στην ανάπτυξη νέων, επαναστατικών τρόπων απόλαυσης της πλατφόρμας, ξεκινώντας με το EyeToy®, στο οποίο το σώμα σας γίνεται το χειριστήριο και συνεχίζοντας με την ανάπτυξη των Buzzers του Buzz!™ και των μικρόφωνων του SingStar®.” Εμείς θα πούμε: ευτυχώς που θα κλειστούμε το χειμώνα αλλά θα έχουμε… χαβαλέ!
Στα καταστήματα θα βρούμε τις εκδόσεις:
• PlayStation Move motion controller
• PlayStation Move navigation controller
• PlayStation Move motion controller starter pack, που μας δίνει το PlayStation Move motion controller, την PlayStation Eye camera και το Starter disc με demos των: Sports Champions, Tiger Woods PGA Tour 11, Start the Party! κ.α.