Για να ‘περιηγηθούμε’ λοιπόν λίγες ώρες αφότου ανοίξει τις πύλες της στη μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφίας και βίντεο στον κόσμο κάποια περίπτερα όπως το περίπτερο της Sony στην αίθουσα ‘Hall 5.2’ της έκθεσης…

Εκεί η ιαπωνική εταιρία θα έχει τα τελευταία μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς που προστέθηκαν στην σειρά ‘α’, compact φωτογραφικές μηχανές της σειράς Cyber-shot™, βιντεοκάμερες της σειράς Handycam®, HD φωτογραφικές μηχανές Bloggie™ της κατηγορίας ‘snap camera’, και ψηφιακές κορνίζες της σειράς S-Frame.

Φωτογραφικές μηχανές A-mount με εναλλάξιμους φακούς

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, η Sony θα παρουσιάζει το πρωτότυπο μιας νέας εξελιγμένης φωτογραφικής μηχανής, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη που όπως λέει η εταιρία “απευθύνεται στους ενθουσιώδεις της φωτογράφισης και σε ερασιτέχνες, οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά”.

Το νέο μοντέλο της σειράς ‘α’ βασίζεται στις αξεπέραστες δημιουργικές δυνατότητες των πρώτων φωτογραφικών μηχανών της Sony που χρησιμοποίησαν τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη, την α55 και την α33, οι οποίες παρουσιάζονται και στο περίπτερο.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές μηχανές DSLR, αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει ταχύτατες λήψεις με ενεργοποιημένη την συνεχή αυτόματη εστίαση (continuous AF) και βιντεοσκόπηση HD, από ένα σώμα με compact σχεδίαση.

Θα έχουμε και νέα αξεσουάρ, τα οποία τώρα εξελίσσονται, για φωτογραφικά συστήματα A-mount, όπως μια μονάδα φλας και μια κάθετη λαβή, καθώς και φακοί standard zoom και νέοι τηλεφακοί…

Φωτογραφικές μηχανές E-mount: NEX-5/NEX-3

Είναι τα νέα και ιδιαίτερα δημοφιλή μέλη μιας καινούργιας… οικογένειας. Στην Photokina εκτίθενται τα μοντέλα αυτά με μοντούρα E-mount –ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται¬–, οι αντίστοιχοι φακοί και διάφορα αξεσουάρ. Οι πραγματικά πανέμορφες NEX-5/NEX-3, με την compact retrotech σχεδίαση, έχουν αισθητήρα μεγέθους APS-C και επιτρέπουν στους τυχερούς κατόχους τους να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο ποιότητας DSLR με τη δημιουργική ελευθερία που τους χαρίζουν οι εναλλάξιμοι φακοί.

Στο περίπτερο εκτίθενται επίσης, τα πρωτότυπα επτά νέων μοντέλων φακών E-mount, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά μέσα στο 2011 και το 2012.

Ψηφιακές compact Cyber-shot™

Η οικογένεια των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ περιλαμβάνει την πλούσια σε χαρακτηριστικά σειρά W, την υψηλών προδιαγραφών σειρά Η και τη σειρά Τ με τα μοντέλα ‘super-slim’ σχεδίασης. Στα βασικά χαρακτηριστικά των Cyber-shot™ περιλαμβάνονται η λήψη AVCHD Full HD βίντεο, η λειτουργία 3D Sweep Panorama και ρύθμιση Superior Auto Mode για εξαιρετικά αποτελέσματα σε οποιεσδήποτε συνθήκες λήψης.

Handycam® HD camcorders

Όλη η γκάμα με την ύπαρξη, σε επιλεγμένα μοντέλα, του αισθητήρα Exmor R™ CMOS για υψηλή ευαισθησία και βελτίωση της ποιότητας εικόνας και μείωση του ψηφιακού θορύβου, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και αντικραδασμικό σύστημα SteadyShot Active Mode που ακυρώνει τις δονήσεις σε τρείς διευθύνσεις, θα δώσει το παρόν. Από την άλλη…

Για όσους ασχολούνται πιο σοβαρά με την βιντεοσκόπηση το ενδιαφέρον είναι έντονο για την Handycam® NEX-VG10  με τον… τεράστιο αισθητήρα Exmor™ APS HD CMOS για εντυπωσιακές εικόνες με εφέ βάθους πεδίου κινηματογραφικού επιπέδου. Η συμβατότητα με μια σειρά εναλλάξιμων φακών – και οι φακοί με μοντούρα A-mount στο κόλπο, αποτελεί σίγουρα ένα ακόμη ‘συν’…

Mobile HD Snap camera Bloggie Touch™

Το νέο  “Bloggie Touch” MHS-TS20K είναι ΜΕΓΑΛΗ αναβάθμηση με  μια τεράστια οθόνη αφής, δυνατότητα λήψης βίντεο 360 μοίρες και USB… χεράκι για εύκολη μεταφορά αρχείων σε υπολογιστή. Λύση πασπαρτού…

S-Frame Digital Photo Frame

Αν και δεν έχουν… σκίσει ως τεχνολογία στην αγορά τώρα με μικρότερο κόστος οι ψηφιακές κορνίζες έχουν αρκετό ενδιαφέρον ενώ η δυνατότητα αναπαραγωγής  βίντεο AVCHD με στερεοφωνικό ήχο είναι σοβαρή προσθήκη. Στα άλλα μοντέλα περιλαμβάνεται το D830L, ένα φορητό φωτογραφικό λεύκωμα που τροφοδοτείται με μπαταρίες, και το F800 το οποίο συνδυάζει μια ψηφιακή κορνίζα με έναν υψηλής ποιότητας έγχρωμο εκτυπωτή.