Πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα νέα specs μας έρχονται για τα φρέσκα, φρέσκα, Samsung Display QD-OLED πάνελ που έφτασασ στις πρώτες…

…τηλεοράσεις. Σύμφωνα με την εταιρία πιστοποίησης SGS, τα νέα panel μπορούν να φτάσουν φωτεινότητα στο ύψος των 1,000 nits, αλλά και να δείξουν το 90% του BT.2020 color space, κάτι που, συγκριτικά με τις OLED TV του 2021 είναι σημαντική βελτίωση.

Αυτές χρησιμοποιούν τα WOLED πάνελ. Το δε YouTube κανάλι LinusTechTips (LTT) είχε πει σε βίντεο που ήταν χορηγημένο από την Samsung Display πως τα specs ήταν τα συγκεκριμένα, με την εταιρία certification να τα παρέχει, έστω και εν μέρει.

Το LinusTechTip βίντεο συνέκρινε τα QD-OLED specs με την LG G1 OLED που ήτνα η ναυαρχίδα της εταιρίας με το περυσινό κορυφαίο OLED Evo panel.

Το LTT λέει πως το Samsung Display QD-OLED έφτανε τα 200 nits σε fullscreen brightness και τα 1000 nits σε 10% patch, με τα 1500 nits σε 3% τμήμα της οθόνης. Η δε μελέτη του Rtings για την LG G1 μιλούσε για maximum peak στα 167 nits σε fullscreen brightness, 827 nits σε 10% 846 σε 2% παράθυρο.

Η LG Display μιλά βέβαια πια για τα νέα της panel, τα OLED EX με 30% καλύτερη φωτεινότητα. Για να δούμε, ωραία μάχη ξεκίνησε.