Μια ακόμη βόλτα στις μοκέτες του Σαλονιού του Παρισιού…

Και οι Κορεάτες της Kia Motors στο… κόλπο των ‘πράσινων’ αυτοκινήτων. Με το ηλεκτρικό POP concept αυτοκίνητο να έχει η αλήθεια είναι εντυπωσιάσει στο 106ο Σαλόνι Αυτοκινήτων του Παρισιού. Το αυτοκινητάκι έχει μήκος τρία μέτρα και είναι πλήρως ηλεκτρικό ενώ το πιο ενδιαφέρον είναι ο πραγματικά… pop σχεδιασμός των παραθύρων.

Η εξωτερική εμφάνιση με τους φουτουριστικούς προφυλακτήρες και την απλοϊκή εμφάνιση των τροχών κερδίζουν τις εντυπώσεις ενώ η έμπνευση των σχεδιαστών ήταν από τα… ποδήλατα.

Εσωτερικά το μωβ χρώμα δημιουργεί ένα “κλίμα ηρεμίας και ειρήνης” ενώ μπροστά από τον οδηγό ένα μικρό τμήμα plexi-glass φέρει μια Διαφανή Organic LED (TOLED) οθόνη για ένδειξη ταχύτητας, μπαταρίας και άλλων ενδείξεων. Η μπροστινή θέση είναι χυτή με γραμμές καθαρές ενώ η πίσω θέση είναι έκκεντρη με αποτέλεσμα καλό χώρο για τα πόδια όταν σκεφτεί κανείς πως το πλάτος είναι μόλις 1.74 μέτρα και το μεταξόνιο 2.05 μέτρα.

Το POP είναι πλήρως ηλεκτρικό με μηδενικούς ρύπους και κινητήρα 60 ίππων με 190 Nm ροπή. Οι μπαταρίες είναι “πολυμερούς λιθίου τζελ” – lithium polymer gel, και φορτίζονται πλήρως σε έξι ώρες. Η δε… τελική είναι τα 140 χλμ/ώρα και η αυτονομία 160 χιλιόμετρα.