Μια… βαρβάτη μήνυση στέλνει στη μεριά της Motorola και μέσω του US International Trade Commission (ITC) η Motorola ισχυριζόμενη πως τα Apple Iphone, Ipad, Ipod Touch και μερικά Mac καταπατούν πατέντες της.

Η θυγατρική της εταιρίας, Motorola Mobility έχει επιπλέον κάνει μηνύσεις στο ίδιο… μήκος κύματος ενάντια στην Apple στην Περιφέρεια του Illinois και της Florida.

Οι τρεις μηνύσεις της Motorola Mobility είναι για 18 συνολικά πατέντες που έχουν σχέση με τομείς κλειδιά που η εταιρία ισχυρίζεται πως ήταν σε πρώϊμο στάδιο ανάπτυξης από τη Motorola και αφορούν τεχνολογίες-κλειδιά λέει το The Inquirer, που στη συνέχεια ενσωματώθηκαν σε Apple προϊόντα.

Το επιχείρημα είναι πως η Motorola είχε την αρχική ιδέα και η Apple επιμένει πως βγήκαν ολοκληρωτικά από το μυαλό του ιδιοφυούς Steve Jobs…

Στις ιδέες συμπεριλαμβάνεται το Mobileme και το App Store με τις Motorola πατέντες να περιλαμβάνουν ασύρματες επικοινωνίες όπως WCDMA (3G), GPRS, 802.11  και σχεδιασμό κεραίας αλλά και ασύρματο email, αισθητήρα εγγύτητας, διαχείριση software, υπηρεσίες εύρεσης θέσης (!) και αρκετά άλλα…

Τοις κακομοίρας….