Δουλεύετε το Twitter; Αν και πρέπει να ξέρετε πως — έτσι… στεγνά,  το 71% των tweets get έχουν απολύτως καμία απάντηση στον κόσμο!

Μια εταιρία ανάλυσης social media με το όνομα Sysomos σκανάρησε 1.2 δισεκατομμύρια μηνύματα που στάλθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009  για να δούνε κάποια πράγματα για τις συζητήσεις που γίνονται. Ανακάλυψαν πως επτά από τα δέκα tweets δεν έχουν καμία μα καμία… αντίδραση στον κόσμο….

Από τα υπόλοιπα μόλις  το 6%  γίνεται retweet, και το 92% των retweets συμβαίνουν την πρώτη ώρα. Με τους κατάλληλους… υπολογισμούς φαίνεται πως ένα στα 200 messages μηνύματα έχει γίνει retweeted μετά από μία ώρα που σημαίνει πως μετά αυτή την ώρα το μήνυμα σας είναι στο… μπαούλο με τα ρούχα της γιαγιάς -σε Ιντερνετικούς όρους…

Αυτό αφήνει το 23% των μηνυμάτων να έχουν μια @απάντηση. Η Sysomos βρήκε ακόμη πως το 85% των  replied-to μηνυμάτων έχουν μια απάντηση, το 10.7% δύο και μόνο ένα 1.53% έχουν τρεις απαντήσεις. Το ίδιο και με τα  retweets, το 96.9% των @replies postάρονται μια ώρα μετά το αρχικό tweet.

Αυτά όλα δεν σημαίνουν πως η tweetμανία έχει καταλαγιάσει πάντως…