Υπολογίζει πως θα πωληθούν 19.5 εκατομμύρια tablets η Gartner σε όλο τον κόσμο φέτος. Τα iPads και οι άλλες συσκευές τέτοιου που μπήκαν βέβαια πιο αργά στην αγορά, θα τριπλασιαστούν μάλιστα την επόμενη χρονιά με πολλούς όπως υπολογίζεται πελάτες business να μπουν στο πελατολόγιο.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή τον… χορό σέρνει το iPad που οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν πως θα φτάσει τα 3.8 με 6 εκατομμύρια το 4ο τρίμηνο: Ένα προϊόν που έχει στείλει σε άλλο…  γαλαξία την τιμή της μετοχής της  μαμάς-εταιρίας: έφτασε τα $300!

Η επιτυχία αυτής της αγοράς βέβαια έχει φέρει ‘μάτωμα’ σε άλλα μηχανάκια όπως e-readers, συσκευές gaming και mini-notebooks.

“Τα Mini notebooks θα υποφέρουν περισσότερο από τον κανιβαλισμό καθώς τα media tablet θα έχουν πέσει σταδιακά σε μέσες τιμές $300 στα επόμενα 2 χρόνια,” λέει η κα Carolina Milanesi, αντιπρόεδρος ερευνών της Gartner.

Πόσα;!

Μονάδες tablet: 54.8 εκατομμύρια του χρόνου και 208 εκατομμύρια το 2014. Η Gartner αναφέρει πως η αγορά της Βορείου Αμερικής τα έχει το 61% της συνολικής αγοράς ένα μερίδιο που θα πέσει στο 43% το 2014 καθώς τα tablets θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες αγορές. Το 2010 τα μισά tablet που θα πουληθούν θα υποστηρίζουν WiFi, λέει η Gartner.

Σε εταιρικά χέρια η εταιρία βλέπει τα 10ιντσα να είναι τα πιο δημοφιλή…