Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη η εταιρία με τον συνολικό αριθμό των Γερμανών που ζήτησαν να… σβηστούν από τον ‘ψηφιακό χάρτη’ της Google να φτάνει τα 244,000 άτομα…

Οι εν λόγω Γερμανοί πολίτες όπως λένε οι NYT ζήτησαν από την εταιρία να αφαιρέσει τα σπίτια τους από τους χάρτες του Street View χωρίς όμως οι αιτήσεις αυτές να σταματήσουν την εταιρία από το να ενεργοποιήσει το την υπηρεσία για τη Γερμανία φέτος.

Το νούμερο είναι κοντά σε αυτό που είχε προβλέψει η υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας που μιλούσε για “…μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες” που θέλουν έξω…

“Για τη δουλειά αυτή όπως δήλωσε ο Kay Oberbeck, υπεύθυνος της εταιρία στη χώρα, χρειάστηκε να προσληφθούν 200 άτομα στο Αμβούργο και το Μόναχο που δέχονταν τις αιτήσεις από τους πολίτες. Η εταιρία προσπαθεί να… τα βρει με τη Γερμανία όπου έγινε κυριολεκτικά χαμός όταν αποκαλύφθηκε πως η εταιρία κατέγραφε δεδομένα από μη κρυπτογραφημένους Wi-Fi routers στη χώρα. Το ίδιο ζήτημα η Guardian αναφέρει πως προέκυψε και στον Καναδά την Τρίτη όταν η εταιρία όπως αναφέρεται, κατέγραψε δεδομένα από Wi-Fi κατά τη διάρκεια Street View sweep. Η Google είπε πως ήταν “απρόσεχτο λάθος.”

Στη Γερμανία λοιπόν έγινε και ειδική ρύθμιση με κατοίκους να μπορούν να ‘σβήνονται’ κάτι που μπορούν να κάνουν κάτοικοι και σε άλλες χώρες με e-mail αλλά μόνο όταν το Street View είναι ενεργό. Η υπηρεσία είναι σήμερα διαθέσιμη σε 32, 10 ευρωπαϊκές.