Επίδειξη ισχύος από την βιομηχανική υπερδύναμη του πλανήτη…

Μια 3D web-βασισμένη υπηρεσία με δορυφορικές φωτογραφίες δορυφορικών πόλεων λανσάρει το China’s State Bureau for Surveying and Mapping (SBSM), ο επίσημος φορέας δηλαδή της Κίνας…

Το γραφείο είπε πως οι εικόνες έχου συλλεγεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θα αναβαθμίζονται κάθε έξι μήνες. Το πρόγραμμα ονομάζεται Map World και το SBSM είπε πως αν και είναι σε ανάπτυξη το site θα μπορεί να δεχθεί μέχρι και 1ο εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα, όπως αναφέρει η China Daily.

Το Γραφείο αναφέρει πως έχει δώσει άδειες σε 80 εταιρίες συμπεριλαμβανομένης της Nokia – όχι όμως τη Google. Η πληροφορία χαρτογράφησης μαζί με άλλα πράγματα είναι σε υψηλό επίπεδο απαγορευμένη στην Κίνα. Νωρίτερα φέτος κάθε εταιρία που προσέφερε υπηρεσίες online χαρτογράφησης έπρεπε να κάνει αίτηση για άδεια.

Το Google China δεν έκανε αίτηση για τέτοια άδεια και ο κολοσσός των media αποσύρθηκε από την κινεζική επικράτεια νωρίτερα φέτος.

Όπως και στο Google Maps, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε εικόνες και χάρτες ενώ οι άνθρωποι πίσω από την ανάπτυξη του site υπόσχονται αναλυτικότητα 500 μέτρων έως και 0.6 μέτρων για 300 κινεζικές πόλεις…

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Γίνεται zoom in και out με την κλίμακα στα αριστερά και επιλογή χάρτες ή εικόνες με τα  tabs  στη δεξιά πλευρά.