Τις θυμάστε τις δανειστικές βιβλιοθήκες;

Φαίνεται πως τις θυμάται η Amazon πάντως που θα επιτρέπει στους χρήστες Kindle να δανείζουν βιβλία ο ένας στον άλλον για περιόδους 14 ημερών σύμφωνα με με ανακοίνωση της εταιρίας την περασμένη εβδομάδα.

Η δυνατότητα δανεισμού είναι ένα από τα βασικά στοιχεία πώλησης για το ανταγωνιστικό Barnes & Nobles Nook e-reader, που αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να αναβαθμιστεί.

Ελευθερία με κοντό ‘λουρί’…

Όπως συμβαίνει με το μηχανάκι της Barnes & Nobles πάντως οι δανειστές στο Kindle δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο που έχουνε δανείσει για την περίοδο των 14 ημερών, ούτε θα μπορούν να δανείσουν ταυτόχρονα ένα βιβλίο σε δύο ή περισσότερα άτομα.

“Όλα τα βιβλία δεν θα είναι δυνατό να δανειστούν,” προσέθεσε η Amazon, σημειώνοντας πως είναι στη δικαιοδοσία του εκδότη ή εκείνου που κατέχει τα δικαιώματα να αποφασίσει αν θέλει ή να συμμετέχει στην ‘ηλεκτρονική δανειστική βιβλιοθήκη…’

Προσπαθώντας να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού που… λοξοκοιτά στα tablets, η Amazon ανακοίνωσε ακόμη πως εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών για το Kindle που έως τώρα ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω του e-reader της, σύντομα θα είναι προσβάσιμες και από τα Kindle free apps.