Σπάνια ένα όχημα σχεδιάζεται για να είναι εξ’αρχής ταξί. Αυτό όμως φαίνεται πως γίνεται με αυτό το Mercedes Benz με την ονομασία Nimbus που σχεδίασε ο κος Slavche Tanevski. Αυτό που κάνει τη σχεδίαση πιο εκλεκτική είναι πως είναι κατά κάποιον τρόπο επίσημο project, που ολοκληρώθηκε όταν ο κος Slavche τελείωσε την δοκιμαστική του εργασία στο Mercedes Exterior Design Studio, με την υποστήριξη του κου Michael Fry (Michael Frei) και του βασικού σχεδιαστή του εξωτερικού κου Robert Forester (Robert Lesnik).

Κατασκευασμένο για να μπορεί να μπει σε παραγωγή το 2025, το Nimbus είναι ηλεκτρικό με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου στο πάτωμα. Χάρη στο σχεδιασμό (δεν υπάρχει μοτέρ μπροστά) υπάρχει χώρος για να πάει μπροστά ο οδηγός και να μπει μια ακόμη σειρά από καθίσματα. Υπάρχει και ένα στοιχείο που χωρίζει για λόγους ασφάλειας οδηγός και επιβάτες ενώ ο χώρος είναι αρκετός για 5 ενήλικες ή 3 με τις αποσκευές τους.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως το όχημα σχεδιάστηκε για να τιμήσει το πρώτο ταξί με μοτέρ το Victoria, που κατασκευάστηκε από τη Daimler το 1897. Τέλειο…