Είναι η νέα οικογένεια HDMI καλωδίων με τη ‘σφραγίδα’ Sony που παρέχει “…την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας με απαστράπτον Full HD βίντεο και ήχο,” όπως λέει η εταιρία.

Κοντολογίς η νέα φουρνιά καλωδίων HDMI κάθε τύπου είναι για να συνδέσουμε Blu-ray Disc, PlayStation 3 για gaming, ταινίες ή 3D εικόνες από μια ψηφιακή κάμερα στην τηλεόραση και όχι μόνο. Είναι δε και τα πρώτα καλώδια της εταιρίας που προσφέρουν πλήρη συμβατότητα για όλες αυτές τις χρήσεις αλλά και όσα προσφέρει το HDMI 1.4: συνδεσιμότητα Ethernet μέσω HDMI αλλά και άλλα προχωρημένα χαρακτηριστικά του νέου προτύπου.

Σε μεγέθη από 1 μέτρο έως 10 (ανάλογα με το μοντέλο), τα νέα… μοντελάκια είναι 3D-rated, για να περνά σήμα σε μια 3D TV σε κάθε απόσταση. Μιλάμε για αναλύσεις έως και 4k – τέσσερις φορές την ανάλυση του σημερινού HD 1080 – άρα είστε εξασφαλισμένοι για κάθε τελευταίας γενιάς κάμερα και το μελλοντικό, όποιο, πρότυπο.

Για της επιδόσεις “αιχμής” βοηθούν και οι ακροδέκτες που είναι 24K επίχρυσες για αντοχή. Υπάρχει και νέο βύσμα για να μην ‘παίζει’ στη σύνδεση το καλώδιο, κοινό πρόβλημα των HDMI…

Σε κάθε μοντέλο καλωδίου υπάρχει πλήρης υποστήριξη για προηγμένα χαρακτηριστικά των HDMI:

– HDMI Ethernet Channel (HEC): συνδυάζει HD βίντεο, ήχο και υψηλής ταχύτητας δεδομένα σε ένα καλώδιο. Το HEC απλοποιεί τη σύνδεση ανάμεσα σε Internetικές TV και άλλες συσκευές για λιγότερο… καλώδιο στον χώρο.
– Audio Return Channel (ARC): επιτρέπει ‘upstream’ συνδέσεις ήχου – π.χ από την τηλεόραση πίσω στον ενισχυτή.
– 3D: για υποστήριξη πληθώρας 3D προτύπων σε ανάλυση μέχρι 1080p.
– Quad Full HD ανάλυση (!). Τι σημαίνει; Ανάλυση 3840 x 2160 ή αλλιώς ultra-high resolution όπως χρησιμοποιείται σε πολλούς 3D ψηφιακούς κινηματογράφους.
– Colour spaces: υποστήριξη για εκτεταμένα colour spaces, αναπαραγωγή πιο πλούσιου χρώματος. Το υποστηρίζουν πολλές ψηφιακές κάμερες.
– Νέο Mini (type C) βύσμα (DLC-HEM**): για άμεση σύνδεση ανάμεσα σε Handycam®, Cyber-shot™, α και Bloggie™ κάμερες και μια τηλεόραση ή 3D TV.

Τα μοντέλα…

DLC-HE**HF premium quality high-speed HDMI cable
Είναι η ‘ναυαρχίδα’: Για Full HD (1080p) ταινίες σε Blu-ray Disc, PlayStation®3 gaming, 3D εικόνα κ.ο.κ. Είναι ένα ‘flat’ καλώδιο για τηλεόραση π.χ σε τοίχο με καλώδιο Oxygen-Free Cooper (OFC) για μειωμένη στρέβλωση σήματος. Δύο στρώσεων θωράκιση.

DLC-HE**H Horizontal swivel connector HDMI Cable
Έχει κεφαλή που γυρίζει για εύκολη σύνδεση όπου δεν υπάρχει χώρος…

DLC-HE**V Vertical swivel connector HDMI Cable
Όπως και η σειρά DLC-HE**H αλλά με κεφαλή που γυρίζει…

DLC-HE**P General purpose HDMI cable
Προσιτό και… ‘πολυτάλαντο’. Πιο φτηνό της σειράς…

DLC-HEM** HDMI με mini (Type C) βύσμα
Ειδικά για Handycam®, σειρά α ή Bloggie™ ψηφιακές κάμερες με HDMI θύρα. Για μεταφορά ‘PC-free’ ενός Full HD βίντεο, ήχου και 3D εικόνων.

Διαθέσιμα από αυτό το μήνα…