Αν κανείς επισκεφτεί τα αρχηγεία της Google στο Mountain View, της Καλιφόρνια μάλλον ΔΕΝ θα αναζητήσεις συμβουλές styling…

Οι εργαζόμενοι γυροφέρνουν με σκούτερ και ποδήλατα οπότε για παράδειγμα οι μίνι φούστες και τα παπούτσια με διπλό τακούνι δεν είναι στην ημερησία διάταξη. Το μόνο που είναι άφθονο είναι τα μέρη για σνακ οπότε οι Fashionistas το κολοσσού μάλλον την ψάχνουν μόνο για το σάντουιτς που θα διαλέξουν.

Μερικά τετράγωνα όπως πιο κάτω από τα κύρια κτίρια το ντεκόρ αλλάζει. Οι κυρίες που εργάζονται εδώ φοράνε όμορφα φορέματα με εντυπωσιακά κολιέ, ψηλά τακούνια και δεν είναι τυχαίο αφού ήταν σχεδιάστριες για μεγάλες φίρμες από τον κόσμο του ενδύματος.

Ακόμη και αν είναι εντυπωσιακό να δει κανείς λοιπόν τη… μάχη των computer nerds με το στιλ των fashion gurus το σημαντικό είναι πως η Google έχει ήδη στήσει νέο site e-commerce που έχει σκοπό να ενώσει το στιλ με το εύκολο ψάξιμο. Το site, Boutiques.com βγήκε την Τετάρτη στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι της εταιρίας ισχυρίζονται πως “μπορεί να αλλάξει τον τρόπο” που αγοράζουμε ρούχα.

Το Boutiques.com έχει πάρα πολλά στοιχεία και δυνατότητες αφού είναι μια συλλογή από εκατοντάδες virtual boutiques που “φροντίζονται” από σχεδιαστές, εμπόρους, bloggers, διάσημους και… απλούς ανθρώπους. Ουσιαστικά είναι ένα μέρος για να επιδείξει κανείς το αισθητήριο του/της από τον χώρο της μόδας. Ένα μέρος πηγή έμπνευσης όπως λέει η εταιρία.

Τι άλλο θα κάνει η εταιρία; Με τόσο ρευστό ίσως και να φτιάξει και site που για on-line αγορές ρομπότ…