Αν και οι πωλήσεις παραδοσιακών sedan έχουν δεχθεί σημαντικό χτύπημα τα τελευταία χρόνια αφού τα crossover SUV… σκίζουν, δεν παύουν να αποτελούν μια κατηγορία που έχει – ειδικά στις ΗΠΑ, φανατικούς υποστηριχτές. Έτσι ένα ακόμη πρωτότυπο μοντέλο της Nissan παρουσιάστηκε με τη μορφή του Nissan Ellure Concept hybrid.

Η εταιρία λέει πως το αυτοκίνητο που έκανε το ντεμπούτο του στο 2010 LA Auto Show, δεν είναι ‘πρόγευση’ ενός μοντέλου παραγωγής που θα έρθει αλλά επιβεβαίωση πως τα sedan έχουν ‘ζωή’ μέσα τους και δεν θα παρατάει η Nissan από το portfolio της.

Κάτω από το καπό…

Το Ellure είναι ένα υβριδικό όχι ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχει έναν κινητήρα με υπερσυμπιεστή στα 2.5 λίτρα με το σύστημα Intelligent Dual Clutch Control (ένας κινητήρας/διπλός συμπλέκτης με μπαταρία ιόντων λιθίου) και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 25 kW, με μια Xtronic CVT μετάδοση. Κίνηση μπροστά ενώ το μοντέλο θα είναι μέλος της σειράς Nissan PURE DRIVE low CO2/low fuel. Το ICE παράγει 240 ίππους/254 λίβρες ροπή ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει περίπου 35 ίππους/147 λίβρες ροπής. Ανεξάρτητη ανάρτηση, ανάκτηση ενέργειας από φρενάρισμα και προηγμένη drive-by-wire ηλεκτρική/υδραυλική κρεμαγιέρα.

Κάτι σαν ανταγωνιστής των BMW/Mercedes/Lexus πολυτελών σεντάν το βλέπουμε…