=

Πολλοί υπόσχονται και παλεύουν να δημιουργήσουν υλικά που θα έχουν αντοχή στο χρόνο και θα είναι και φιλικά για το περιβάλλον.

Τι σας λέει λοιπόν η ένοια “space truss geometry.” Τίποτα, και είναι λογικό αφού ούτε εμείς την είχαμε συναντήσει πουθενά μέχρι σήμερα. Εως τη στιγμή που ο Ισραηλινός σχεδιαστής Dror Benshetrit αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο που είναι ακριβός… αυτό που περιγράφει ο όρος: ένα δομικό υλικό που μπορεί να αλλάξει τον τρόπου που κατασκευάζονται κτίρια, γέφυρες ή χώροι έκτακτης ανάγκης.

Με την ονομασία QuaDror, το ‘τούβλο’ του Benshetrit αποτελείται από τέσσερα πανομοιότυπα τμήματα κατασκευής με σχήμα L που είναι συνδεδεμένα με σημεία στήριξης με τέτοιον τρόπο που τους επιτρέπει να κάθονται ή εντελώς επίπεδα ή σε μια περίπλοκη, διαμορφώσιμη θέση.

Τα δομικά στοιχεία με τον σχεδιασμό QuaDror είναι καταπληκτικά όχι μόνο για την οπτική τους εικόνα και την ευελιξία τους, αλλά και για την μοναδική δομική της αντοχή και ηχομόνωση.

Υπάρχουν εφαρμογές που αξιοποιούν την απίστευτη αντοχή του σχεδιασμού – όπως υποστήριξη για μια γέφυρα, ενώ σε περίπτωση κατασκευής ηχοπετασμάτων σε αυτοκινητοδρόμους, αξιοποιείς τις δυνατότητες ηχομόνωσης.

Τα QuaDror επιπλέον κατασκευάζονται και ιδιαίτερα εύκολα οπότε και σε περιπτώσεις (Αϊτή, Ιαπωνία) καταστροφών μπορούν να αξιοποιηθούν,

Ο Benshetrit έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και , έχει σχεδιάσει ένα kit το “QuaDror Home,” με 1.750 από τα ειδικά τούβλα να χωρούν σε ένα κοντέϊντερ. Τα πρώτα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη Βραζιλία και την Sierra Leone το 2012, σύμφωνα με το reportFast Company.

Μετά το ντεμπούτο του QuaDror τον περασμένο μήνα στην Έκθεση Design Indaba στο Cape Town, ο Benshetrit αναζητά συνεργάτες και συμφωνίες για χρήση δικαιωμάτων ώστε να βγει στην αγορά η καινοτόμος πατέντα του.

Έξυπνο…