Με τις AMOLED οθόνες να γίνονται δημοφιλείς για τα κινητά, επιπλέον ελλείψεις στη διάθεση οθονών για τις εταιρίες κατασκευής υπάρχουν πολλές.

Έτσι οι κατασκευαστές panel σε Ταϊβάν, Κορέα και Ιαπωνία δίνουν… γκάζι για την συγκεκριμένη αγορά και περιμένουν περισσότερες AMOLED λύσεις να έρθουν στην αγορά το 2011, ενώ η Κίνα είναι ένα βήμα πίσω και ετοιμάζει τη δική της παραγωγική αλυσίδα OLED.

Ένα κλικ πιο μπροστά τη Samsung Mobile Display (SMD) που το 2009 ενεργοποίησε παραγωγή AMOLED panels με το 4.5G (4.5 γενιάς) εργοστάσιο, παραγωγή που δεν καλύπτει αν και έχει το 90% της αγοράς για το 2010.

Τι γίνεται το 2011; Η SMD θα αρχίσει παραγωγή MOLED panels στο 5.5G εργοστάσιο της με την Digitimes Research να υπολογίζει πως οι αποστολές AMOLED panel παγκοσμίως θα φτάσουν 168 εκατομμύρια τεμάχια το 2011 οπότε και το μερίδιο αγοράς της SMD θα πέσει στο 70% – οι Κορεάτες θα έχουν πάλι το 80% της αγοράς…

AΗ U Optronics (AUO) είναι ο πιο ενεργός Ταϊβανέζος πίσω από σύστημα και θα χρησιμοποιήσει του χρόνου δύο AMOLED εργοστάσια 3.5G plants και τη 4.5G μονάδα στη Σιγκαπούρη για παραγωγή ενώ εκτιμήσεις λένε πως μπορεί να μεταφέρει ακόμη ένα 4G ή 6G εργοστάσιο για παραγωγή AMOLED panel για το μέλλον.

Από την άλλη η Chimei Innolux (CMI) έχει ένα 3.5G εργοστάσιο ενώ η Wintek ενδιαφέρεται να μεταφέρει τη γραμμή της 3G από LTPS σε AMOLED panel παραγωγή.

Στην Κίνα ετοιμάζεται η… ‘μηχανή’ ενώ πολλές ερευνητικές μονάδες δουλεύουν σε OLED.

Αφήστε που οι Ιάπωνες μας φέρνουν και τις εύκαμπτες OLED…