Είναι κάτι καλό ή θα συνεισφέρει στη δημιουργία κομφούζιου;

Η πραγματικότητα πάντως είναι πως ο οργανισμός Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann), απελευθερώνει τις καταλήξεις των domain names…

Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει πως οι καταλήξεις δεν θα περιορίζονται στην λίστα με τα εγκεκριμένα domain (.com, .net .org, και συνολικά 22 generic top-level domain) αλλά θα μπορούν να επεκταθούν σε καταλήξεις όπως .sony .bmw, .magazaki (…) και ότι φανταστεί κανείς.

«Ο ICANN ανοίγει το σύστημα ονοματοδοσίας του Internet ώστε να αποδεσμεύσει την παγκόσμια ανθρώπινη φαντασία. Η σημερινή συζήτηση σέβεται τα δικαιώματα των ομάδων να δημιουργήσουν νέα domains σε κάθε γλώσσα ή τρόπο γραφής» αναφέρει η ανακοίνωση του παγκόσμιου εποπτικού οργάνου για το Διαδίκτυο. Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτρέψει στο σύστημα των domain names να εξυπηρετήσουν καλύτερα την ανθρωπότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού ενώ οι αιτήσεις για νέες καταλήξεις των ονομάτων θα γίνονται δεκτές από τις 12 Ιανουαρίου του 2012 ενώ τα πρώτα νέα domain θα είναι επιχειρησιακά αργά το 2013 όπως λέει το σημερινό roadmap.

Η ελευθερία δεν περιορίζεται μόνο στις καταλήξεις αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλη γλώσσα από τα κυριλλικά μέχρι και τη ρωσική ή ιαπωνική γλώσσα ενώ, βεβαίως, οι εξελίξεις αυτές μειώνουν την ισχύ της αγγλικής γλώσσας και δίνουν μια δυναμική για εξελίξεις στη χρήση διαλέκτων και γλωσσών από και για όλο τον κόσμο.

“Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε δει στο Internet” είπε ο Peter Degnate Thrush, πρόεδρος του ICANN…

Από την άλλη το κόστος είναι… αστρονομικό στην αρχή τουλάχιστον. Διευθύνσεις Internet θα τελειώνουν όπως θέλει κανείς αλλά μόνο “established public or private organizations”, που σημαίνει εταιρίες ή οργανισμοί, θα μπορούν να κάνουν αίτηση: το δε κόστος θα φτάνει τα $185.000…