Φαίνεται πως ποτέ δεν φτάνουν τα όπλα σε αυτό τον πλανήτη… Ο Άνθρωπος ψάχνει νέους τρόπους να φοβίσει τον συνάνθρωπο του αν και αυτή η είδηση φτάνει στα όρια της… πλάκας!

Το όπλο δοκιμάζεται από το Αμερικανικό Ναυτικό και έχει μερικά συναρπαστικά χαρακτηριστικά. Δεν χρησιμοποιεί πυρίτιδα ή άλλο υλικό για να ‘διώξει’ τη σφαίρα προς τον ‘κακό’. Αντί για αυτό όπως αναφέρει το Fox News ‘σπρώχνει’ τη σφαίρα πάνω σε ηλεκτρομαγνητικέ ράγες μέχρι να φτάσει σε ταχύτητα που ισοδυναμεί με 7 φορές την ταχύτητα του ήχου- Mach 7.

Όπως λέει ο, είμαστε σίγουροι κατενθουσιασμένος με το… παιχνιδάκι του υποναύαρχος Nevin P. Carr, Jr., υπεύθυνος Ναυτικών Ερευνών, “… αυτό αλλάζει πολλά παιχνίδια.” Φανταζόμαστε παιχνίδια πολέμου…

Με το δοκιμαστικό όπλο μια σφαίρα μπορεί να εκτοξευτεί με ακρίβεια μέχρι και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων αλλά το ηλεκτρομαγνητικό… supermodel που ετοιμάζεται εκτιμάται πως θα προσφέρει ακρίβεια στα 160 χιλιόμετρα.

Ήδη το Ναυτικό των USA κατάφερε να πετύχει ‘εκπυρσοκρότηση’ του ‘όπλου’ με ενέργεια 33-megajoule ενώ το όπλο θα είναι – είχατε αγωνία, εεε; – πολύ φθηνότερο από τα κλασικά όπλα.

Ένα όπλο που μοιάζει να βγήκε από videogame, ωραία, αυτό χρειαζόταν ο κόσμος της οικονομικής κρίσης…