‘Κοπτήριο’ χρήματος…

To Facebook ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες να ανακοινώσει έσοδα $2 δισεκατομμυρίων για φέτος, ένα απίστευτο νούμερο που, αν βγει αληθινό, θα σημαίνει διπλάσια έσοδα από πέρυσι!

Είναι σαν χθες που ο site έγινε εμπορικό και τώρα μιλάμε με… δις.Το ‘τέρας’ τους social networking θα φτάσει αυτά τα έσοδα σύμφωνα με το Bloomberg, ποσό που συγκριτικά με το 2009 και τα $700-$800 εκατομμύρια ξεπερνά τις εκτιμήσεις που υπήρχαν για το 2010 κατά $500 εκατομμύρια!

Έτσι λοιπόν όχι μόνο κέρδισε ο κος Mark Zuckerberg τον τίτλο του “Time Person of the Year”, αλλά θα είναι και από τους πλουσιότερους. Η δε χρηματιστηριακή αξία του Facebook εκτιμάται στα $43.1 δις, κάπου τέσσερις φορές πάνω από τον περυσινό Μάρτιο.

Μεγάλο μερίδιο της ανάπτυξης προέρχεται από μεγάλες εταιρίες όπως Coca-Cola, Adidas και JPMorgan Chase & Co. με την εταιρία να έχει διατηρήσει τις ίδιες τιμές της ενώ έχει εκραγεί η βάση συνδρομητών. Τώρα έχει το 9.4% όλου του διαφημιστικού χώρου στο Internet στις ΗΠΑ ενώ και πολλά games, όπως το FarmVille, με τις εικονικές αγορές, δίνουν προμήθεια στο Facebook…

To site άνοιξε το 2004 και είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που έφτασαν τα $2 δις έσοδα τόσο γρήγορα… – η Google χρειάστηκε τον ίδιο χρόνο (1998-2004) αλλά η Yahoo το πέτυχε μετά από 10 χρόνια…

Τι – απίθανα νούμερα, θα δούμε το ’11;