Το εργοστάσιο που είχε χτυπηθεί από το σεισμό σχεδιάζεται να ανοίξει την Μάιο…

Η Sony σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των δίσκων Blu-ray και άλλων οπτικών δίσκων σε εργοστάσιο της που είχε χτυπηθεί από την σεισμό στα τέλη του μήνα. Το Sony Sendai Technology Center στην πόλη του Tagajo ήταν το μόνο εργοστάσιο της Sony που αναγκάστηκε να κλείσει η εταιρία μετά τον πανίσχυρο σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου.

Το εργοστάσιο της Sony χτυπήθηκε πραγματικά από το τσουνάμι και πλημμύρισε με 1.5 μέτρο νερό, λάσπη και σκουπίδια. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου έπαθε ζημιές και εργάτες χρειάστηκε αν καθαρίσουν την λάσπη και και χτυπημένα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο.

Η Sony κατασκευάζει επαγγελματικές κασέτες βίντεο, κενούς δίσκους Blu-ray και άλλα προϊόντα media στο εργοστάσιο και το σταμάτημα της παραγωγής προκάλεσε σοβαρή μείωση στην παροχή επαγγελματικών προϊόντων media.

Ειδικά κασέτες HDCAM video για φορητές τηλεοπτικές κάμερες είχαν τεράστιο πρόβλημα. Ο παραγωγή οπτικών δίσκων θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα ενώ οι μαγνητικές ταινίες θα αρχίσουν να κατασκευάζονται τον Ιούλιο…

Η Sony θα μετακινήσει την παραγωγή προϊόντων και εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στο Tagajo και άλλα εργοστάσια…