Σε μια κίνηση που δείχνει πως η Καλιφορνέζικη εταιρία δεν θέλει πλέον να ελέγχει τόσο σκληρά τη δημιουργία διαφημίσεων για τις φορητές συσκευές τις, η Apple χθες λανσάρισε το πρόγραμμα iAd Producer, μια δωρεάν desktop app που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει iAds.

Το iAd Producer “κάνει εύκολο τον σχεδιασμό και την συναρμολόγηση υψηλής απόδοσης iAd,” γράφει η εταιρία στη σελίδα της Apple Developer page, προσθέτοντας πως η app “αυτόματα διαχειρίζεται το HTML5, CSS3 και τη JavaScript” πίσω από το iAds.

Με ένα απλό γραφιστικό τρόπο για τη δημιουργία των iAds, η app ουσιαστικά αφαιρεί την ανάγκη για προηγμένη ανάπτυξη μιας διαφήμισης.

Η Apple  λανσάρισε την πλατφόρμα iAd πριν λίγους μήνες για να αλλάξει την ποιότητα των δαφημνίσεων και από τότε ήταν απίστευτα ‘κλειστή’ στο ποιος θα χρησιμοποιούσε το iAd.

Σύμφωνα με φετινή αναφορά η Apple χρέωσε από $1 έως και $10 εκατομμύρια από τις Nissan και Disney για χρήση της πλατφόρμας ενώ η πρώτη iAd έφτασε στα iPhones τον Ιούλιο.

Από την άλλη παρά τη βοήθεια που δίνει η εταιρία στους developers με τη νέα app, παραμένει μεσάζοντας ανάμεσα στις iAds και τις συσκευές της…