Και αυτό ήταν κάποια στιγμή αναμενόμενο. Ο “executive Vice President of Marketing,” της εταιρίας, κος David Jones, μίλησε στη CES 2013 και είχε ειδήσεις…

andrew-fisher-01

Το Shazam δε πρέπει να θυμηθούμε πως έχει μια ιστορία μακριά, από μερικά Sony Ericsson κινητά του παρελθόντος, ενώ οι δόξες ήρθαν με το iPhone και music-finding app προχώρησε. Ο κος Jones είπε πως το μεγάλο άνοιγμα για την εταιρία θα είναι να αναγνωρίζει τηλεοπτικά σόου και διαφημίσεις.

Στη CES μάθαμε πως: η Shazam app θα είναι pre-installed σε πολλά κινητά Android ενώ η εφαρμογή θα συνδυάζετια και με την αρχιτεκτονική αυτοκινήτου QNX. Η δε app μπορεί να αναγνωρίζει τηλεοπτικές παραγωγές και συνεργάζεται με 200 εταιρίες, αριθμός που αυξάνει, ώστε κάποια TV διαφήμιση να είναι “Shazam-able”. Η δε app δεν αναγνωρίζει μόνο ποιο είναι το πρόγραμμα αλλά και που ΕΓΙΝΕ η αναγνώριση ενώ – Μεγάλος Αδερφός – ξέρει η που έκανες το Shazamισμα.

Shazam

Πως βγάζει χρήματα; το Shazam θα το κάνει με ποικιλία τρόπων με το “Shazamάρισμα” της διαφήμισης να είναι δωρεάν ενώ θα ρωτά και την εταιρία να ανααφέρει – με Logo, πως το Shazam ήταν υπεύθυνο. Συνολικά έχει πετύχει 10 δις impressions από TV το σύστημα μόνο πέρυσι ενώ και η iOS app πετυχαίνει έτσι και το κοινό μαθαίνει πως “Shazamάρει”.

Μόλις βρει το τηλεοπτικό πρόγραμμα δίνει σειρά από επιλογές και content σχετικό όπως και cast information ή να επιλέξεις και να δεις τη μουσική που ακούστηκε στο πρόγραμμα. Στις ΗΠΑ δημοφιλής είναι και η χρήσ με σπορ ενώ τα Live music show είναι επίσης δημοφιλή για shazamed content, και τα βραβεία.

Το δε 2013 η εταιρία εξετάζει τα ραδιόφωνα και τα καταστήματα – το Shazam να ακούει τη μουσική μέσα στο κατάστημα και να δίνει και τυχόν προσφορές.