Μπορεί για το περιοδικό “Time”, ο… κος Facebook Mark Zuckerberg να είναι το πρόσωπο της χρονιάς αλλά οι Financial Times αποφάσισαν πως για το 2010 ο άνθρωπος που του αξίζει ο τίτλος είναι ο Apple CEO κος Steve Jobs…

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα διαφωνήσεις με τη λογική των Financial Times: η Apple είχε μια καταπληκτική χρονιά με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο στα τρίμηνα ενώ οι ΗΠΑ ίσα, ίσα που καταφέρνουν να αρχίσουν την έξοδο τους από το τούνελ της ύφεσης. Με την ηγεσία του Steve Jobs η εταιρία κατάφερε να περάσει στην αγορά ένα ακόμη πετυχημένο καινοτόμο σε αρκετά σημεία προϊόν, το iPad αν και η χρονιά δεν κύλησε τέλεια με το iPhone 4 να έχει το άσχημο ξεκίνημα του antenagate. Παρολαυτά είναι ένα από τα πιο πετυχημένα λανσαρίσματα στην ιστορία της Apple.

Οι Financial Times σχολίασαν εύστοχα για τον τίτλο της “προσωπικότητας της χρόνιας: “Όταν ο Steven Paul Jobs πρωτοαπασχόλησε τα πρωτοσέλιδα ήταν ακόμη νεαρότερος από τον Mark Zuckerberg. (…) Τώρα, μετά από τρεις δεκαετίες έχει μια θέση στους Τιτάνες της τεχνολογίας της Δυτικής Ακτής που έχουν κάνει τόσα πολλά world για τον χώρο στο γύρισμα στης Χιλιετίας. Μπορεί η μακροχρόνια nemesis του Jobs, ο Bill Gates να ήταν πλουσιότερος στην ακμή του και να ασκούσε ιδιαίτερα μεγάλη ισχύ χάρη στο μονοπώλιο του στην Βιομηχανία του PC αλλά ο συν-ιδρυτής της Microsoft έχει αφήσει την σκηνή για να αφοσιωθεί στις αγαθοεργίες. Είναι ο κος Jobs που είναι το κεντρικό πρόσωπο της σκηνής,” εξηγούν οι FT.

Mark Zuckerberg ή Steve Jobs λοιπόν; Μια κοινή… πρώτη θέση θα πούμε εδώ στο gadgetfreak.gr…