Η ανάπτυξη των open source driver για το Microsoft Kinect όπως έχουμε δει ήδη, ανοίγει νέους ορίζοντες για δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών για τη συσκευή.

Το παράδειγμα που έχουμε εδώ έχει αναπτυχθεί από μέλη του Ινστιτούτου για Επιστήμες της Ιατροδικαστικής (Institute of Forensic Medicine) στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία, είναι ένα λειτουργικό πρωτότυπο που χρησιμοποιεί το Kinect για να παρέχει στους χρήστες έναν τρόπο να βλέπουν τις ραδιολογικές εικόνες χωρίς χέρια.

Με το software που είναι βασισμένο στο ofxKinect, το libfreenect και άλλα ανοιχτά frameworks, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί ένα μείγμα από φωνητικό έλεγχο μέσω ασύρματων ακουστικών και έλεγχο κίνησης μέσω της Kinect 3D βιντεοκάμερες για να ελέγχεται το OsiriX. Το συγκεκριμένο είναι μια εφαρμογή για επεξεργασία εικόνας ειδικά σχεδιασμένη για πλοήγηση και οπτικοποίηση ιατρικών εικόνων.

Ο χρήστης διαλέγει ρυθμίσεις με φωνητικές εντολές και πλοηγείτε στις εικόνες με κινήσεις του ενός ή των δύο χεριών.

Από τέτοια προγράμματα πάντως θα μπορούσαν να διευκολυνθούν και άλλες διαδικασίες. Με τα νέα να κυκλοφορούν πως η Microsoft δουλεύει σε firmware update για το Kinect και έτσι θα τετραπλασιαστεί ανάλυση της 3D κάμερας της από 320×240 στα 640×480 pixels, είναι φυσικό να έχουμε τέτοιες νέες εξελίξεις που έχουν το ενδιαφέρον τους…