Τον διπλασιασμό της παραγωγής αισθητήρων εικόνας της αποφάσισε η Sony για το 2011. Ο Ιάπωνας θα επενδύσει $1.2 δισεκατομμύρια για να δώσει στην αγορά αυτό που χρειάζεται: πολλούς αισθητήρες!

Η Sony περιμένει να υπάρξει αυξημένη ζήτηση για κάμερες για smartphones και ψηφιακές κάμερες αλλά και βιντεοκάμερες για το 2011 και έτσι έχει εγκριθεί μια επένδυση $1.2 δισεκατομμυρίων για αισθητήρες εικόνας. Αιτία για την απόφαση είναι και η μεγάλη επιτυχία των αισθητήρων Exmor και Exmor R που έχουν ευαισθησία στο χαμηλό φως. Με βάση αυτή την επένδυση θα αγοράσει όπως έχουμε πει και μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής από την Toshiba Corp με κόστος $600 εκατομμύρια.

Η Sony θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο στο Nagasaki για την παραγωγή αισθητήρων CMOS και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κατασκευής (wafer processing) για αισθητήρες εικόνας CMOS. Για την κατασκευή των εργοστασίων θα δώσει χρήματα και η Ιαπωνική κυβέρνηση.

Η Sony έχει τη φιλοδοξία να ξεπεράσει την Canon και να αυξήσει τα νούμερα της και σε CCD και σε CMOS αισθητήρες σε 50,000 μονάδες μέχρι τον Μάρτιο του 2012.

Μέσω Reuters