Η ημέρα που θα εμφανιστεί το πρώτο αεροσκάφος B-21 stealth από το εργοστάσιο στην California όπου κατασκευάζεται πλησιάζει. Η πρώτη…

…εμφάνιση θα έρθει στις αρχές του 2022 και το αερόχημα ήδη φτιάχνεται ενώ και ένα δεύτερο test τεμάχιο είναι υπό κατασκευή. Παρά την πανδημία της COVID-19 ήδη ετοιμάζονται και οι παντός είδους υποδομές ενώ το project δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα Raiders θα περιλαμβάνει στο τέλος.

Σήμερα λοιπόν ξέρουμε πως το πρώτο σκάφος πια είναι “really starting to look like a bomber,” όπως λέει ο κ.Randall G. Walden, διευθυντής του Rapid Capabilities Office (RCO) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που μίλησε στο περιοδίκό Air Force Magazine.

Το B-21 θα… εμφανιστεί από το εργοστάσιο της Northrop Grumman στο Palmdale της Καλιφόρνια στις αρχές του 2022 λοιπόν με την πρώτη πτήση να ακολουθεί λίγους μήνες μετά και να περιλαμβάνει μια διαδρομή 36 μιλίων από το Palmdale μέχρι την Αεροπορική Βάση Edwards πάλι στην Καλιφόρνια όπου θα δοκιμαστεί από την 420th Flight Test Squadron.

Αν και η πρώτη πτήση στον φετινό Δεκέμβρη ήταν το καλύτερο σενάριο, η εταιρία και η ειδική ομάδα λέει πως τα μέσα του 2022 είναι σήμερα “a good bet.”