Όπως όλα τα προϊόντα που προέρχονται από την εταιρία που ονομάζεται Schiit Audio το Lyr είναι ένα made in the USA προϊόν που χρησιμοποιεί εξαρτήματα που έχουν κύρια προέλευση τις ΗΠΑ – και δεν υπάρχει κανένα μικροκύκλωμα στην κατασκευή.

Είναι κατασκευασμένο με την μακροβιότητα στο μυαλό και αποτελεί μια κατασκευή που είναι δημιουργημένη για να… την κληροδοτήσεις για τα παιδιά σου. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές σε αντίθεση με άλλους ενισχυτές ακουστικών που υπάρχουν στην αγορά είναι και “easy on the wallet,” τουτέστιν προσιτή λύση…

Το συγκεκριμένο εξάρτημα που πολύ θα θέλαμε να κάνουμε δώρο στα… αυτάκια μας, κοστίζει στα $449 και θα φτάσει στους πρώτους πελάτες τον Μάρτη του 2011. Όσο για την ισχύ η εταιρία αναφέρει πως “δεν είναι υπεύθυνη εαν με αυτό εκραγούν τα ακουστικά σου!”

Το πανέμορφο Lyr έχει αναπτυχθεί κυρίως με για να παρέχει ισχύ σε υψηλής ισχύος ορθοδυναμικά ακουστικά που αγαπούν οι audiophiles για την εξαιρετική ‘σκηνική παρουσία’ τους.

Η υψηλής ισχύος υβριδική σχεδίαση λάμπας JJ ECC88/MOSFET του ενισχυτή ακουστικών Lyr (με ‘ατού’ του ένα στάδιο που ονομάζεται Dynamically Adaptive output) δίνει πάντως 6W RMS ανά κανάλι στα 32 ohms – και όντως πολλά ακουστικά θα πάνε… για νάνι τους! Συνολικά στα specs έχουν υποστήριξη Ω8 – 600 ohms, gain στα 20 dB και απόκριση συχνότητας 2 Hz – 200 kHz, -3dB. Συνολικά η αρμονική παραμόρφωση είναι μικρότερη από 0.1% στα 1V και με κατανάλωση 30 W.

Σαν συμπέρασμα κυρίες και κύριοι τέτοια μηχανάκια είναι από τις καλύτερες λύσεις για να απολαύσεις τα mp3 σου…