Αν και το αντίπαλο στάνταρ το DLNA ΚΑΙ έχει ξεκινήσει νωρίτερα την… καριέρα του στην αποστολή ασύρματα δεδομένων, και έχει υποστήριξη από όλες τις μεγάλες εταιρίες (αυτό το streaming media standard είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 9,000 συσκευές) η εταιρία που ‘πολύ’ κυρίου Jobs ισχυρίζεται πως θα προκαλέσει την κυριαρχία του DLNΑ με την τεχνολογία AirPlay technology.

Αυτό τουλάχιστον θα συμβεί αν πιστέψουμε αυτά που λέει ο κύριος Jordan Watters, αντιπρόεδρος της BridgeCo στο τμήμα Sales and Marketing – εταιρία που παράγει ηλεκτρονικά για AirPlay συσκευές.

Στην CES είδαμε δύο συστήματα ήχου στο τμήμα iHome όπως το Zeppelin Air της B&W, αλλά και τρία μοντέλα ηχείων της Klipsch. Σύμφωνα με τον κύριο Jordan Watters, συσκευές AirPlay θα μπορούσαν κάποια στιγμή να είναι πολύ περισσότερες από τα “made for iPod” audio docks – διπλάσιος έως τετραπλάσιος αριθμός λένε.

Λειτουργικότητα AirPlay μέσω software update, θα έχουν εννέα receivers των Denon και Marantz. “Το οικοσύστημα υπάρχει,” είπε στην δημοσιογραφική εκδήλωση. Χμμμ, εντάξει mister, εξάλλου ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε εμάς τους καταναλωτές…