Η κορυφαίες τηλεοράσεις ήδη έχουν εμφανιστεί για το πρώτο 9μηνό του 2011 το λιγότερο…

Φέτος πιο ισχυρές από ποτέ – …ελέω Internet tv και 3D βέβαια, αλλά και ως… ‘βελτιωτικά’ για τα youtube βίντεο που θα βλέπουμε.

Στην κορυφή από άποψη ισχύος τσιπάκια μέσα σε μια Local Dimming τηλεόραση με το ‘αφρό’ των τσιπ…

Στα νέα Sonyικα δημιουργήματα για παράδειγμα έχουμε υπολογιστικό.. οργασμό: Το X-Reality PRO Engine είναι ένα διπλό τσιπ που κάνει ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και βελτιώνει (optimizes) περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας ΑΛΛΑ και συμπιεσμένο σήμα όπως π.χ DIGEA, στάνταρ ανάλυση και τα Internet βίντεο.

Τι κάνει; Χρησιμοποιώντας λένε οι μηχανική της ‘μαμάς’ Sony μια μεγάλη βάση δεδομένων με ‘ιδανικά’ σήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά από ανάλυση και καταλογοποίηση μιας τεράστιας βάσης δεδομένων από ταινίες και βίντεο, το X-Reality PRO Engine συγκρίνει τα σήματα π.χ της κεραίας σε επίπεδο pixel-με-pixel με τις ‘ιδανικές’ σκηνές και στη συνέχεια φτιάχνει εικόνες με λεπτομέρεια και ζωντάνια.

Επιπλέον αυτό που ονομάζουν “multi-frame analysis” βοηθά να δημιουργηθεί η χαμένη ανάλυση και στο καπάκι έρχεται βοηθός η τεχνολογία Sony Super Bit Mapping με 14 bit up-scaling, επεξεργασία και pixel mapping για πιο απαλές σκιές και διαβαθμίσεις.

Σε άλλα μοντέλα των επερχόμενων Bravia το μονό X-Reality Engine κάνει χρήση της τεχνολογίας Sony Intelligent Image Enhancer μαζί με αυτό που αποκαλείται Intelligent MPEG Noise Reduction που ανιχνεύουν το πόσο θόρυβο έχει το σήμα για να ρυθμιστεί καταλλήλως η λειτουργία…

Τέλος οι Ιάπωνες της Sony έχουν και για τον φωτισμό το… ‘απόρρητο’ Intelligent Peak LED Backlight σύστημα Οπίσθιου φωτισμού με πλήρη συστοιχία από φώτα για on-screen contrast μαζί με την τεχνολογία Sony OptiContrast panel που βελτιώνει μαύρο και χρώματα σε δωμάτια με πολύ φως…

Όσο για την κίνηση και εδώ… τεχνολογία με τα μοντέλα αυτά να φέρουν το Sony’s MotionFlow™ XR που όπως τα παλαιότερα Motionflow διορθώνει και κάνει κρύσταλλο την κίνηση στην εικόνα.

Επιστήμη ολόκληρη και μην το ξαναπείτε… χαζοκούτι! 🙂