Εκεί που μένετε το να βρεθείτε στη δουλειά είναι μια διαδικασία επίπονη, εεε;

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι περίεργοι… τύποι σε εργαστήρια και υπολογιστές που εξελίσσουν νέα πράγματα. Μια απίστευτη νέα τεχνολογία επιτρέπει για να ‘συνδέονται’ μεταξύ τους οχήματα στο δρόμο και να σχηματίζουν“τρένα δρόμου – road trains” που θα ταξιδεύουν με ημι-αυτόνομο τρόπο σε κομβόι!

Στην πραγματικότητα η ιδέα αυτή εδώ και λίγες ημέρες είναι υπό κανονική δοκιμή σε πίστα δοκιμών της Volvo στη Σουηδία. Εκεί, ένα ΙΧ αυτοκίνητο έγινε “σκλάβος” σε ένα φορτηγό για να η λειτουργία μιας επανάστασης που θυμίζει την ταινία Minority Report…

Θα σχηματίζεται λοιπόν ένα ‘τρένο’ από αυτοκίνητα που θα είναι κάτω από τον ‘έλεγχο’ του οδηγού του πρώτου στη σειρά οχήματος, μια λύση αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά τεράστιες οικονομίες καυσίμου, να βελτιώσει απίστευτα την ασφάλεια στους δρόμους και ταυτόχρονα μειώνει τη συμφόρηση στο δίκτυο.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με το σχέδιο πιστεύουν πως ολόκληρες ομάδες αυτοκινήτων μπορούν έτσι να ταξιδεύουν στους δρόμους της Ευρώπης όχι πολύ μακριά: σε μια δεκαετία από τώρα…

Η ομάδα R&D της Volvo ελπίζει να δει την τεχνολογία που είναι μέρος του προγράμματος που το gadgetfreak.gr σας έχει παρουσιάσει πρώτο, να ολοκληρωθεί σύντομα. Το πρόγραμμα είναι υπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ονομάζεται Sartre – Safe Road Trains for the Environment – καμία… σχέση με τον γνωστό Γάλλο υπαρξιστή..:)