Με πολύ φιλόδοξους στόχους έχουν ξεκινήσει τη χρονιά επιστήμονες…

Το BBC αναφέρει πως ένα διεθνές γκρουπ από επιστήμονες δουλεύουν πάνω στη δημιουργία ενός προσομοιωτή που έχει σαν σκοπό να πετύχει να προσομοιώνει όλα όσα συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη γη. το σχέδιο όταν ολοκληρωθεί θα πετύχει να ιχνηλατεί τα πάντα από τον καιρό μέχρι την παγκόσμια κίνηση στη γη και τους αιθέρες.

Ο επονομαζόμενος Living Earth Simulator (LES), όπως τον αποκαλούν, δημιουργείται για να προχωρήσει την επιστημονική κατανόηση για όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη σε μια προσπάθεια να υπολογιστεί πως οι “ανθρώπινες πράξεις διαμορφώνουν την κοινωνία” και πως συμβαίνουν οι αλλαγές στον πλανήτη.

“Πολλά προβλήματα που έχουμε σήμερα όπως οι κοινωνικές και οικονομικές αστάθειες, ο πόλεμος και η διάδοση ασθενειών έχουν σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά προφανώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη κατανόησης για το πως η κοινωνία και η οικονομία λειτουργούν,” εξηγεί ο Dr. Helbing, του Ελβετικού Ομοσπονδιακοί Ινστιτούτου Τεχνολογίας. Η αποκάλυψη των κρυμμένων διαδικασιών πίσω από τη λειτουργία των κοινωνιών θα μας κάνει να καταλάβουμε τι συμβαίνει,” συμπλήρωσε.

Ο κύριος Hebling είναι ο προεδρεύων του σχεδίου FuturICT αλλά όπως καταλαβαίνετε οι σκεπτικιστές για ένα τέτοιο υπερφιλόδοξο σχέδιο…”θεός” θα αυξηθούν άμεσα…