Η νοτιοκορεατική LG Electronics και η Sony συμφώνησαν να σταματήσουν τη διαμάχη τους για μια ποικιλία από πατέντaες…

Εκτός από το να σημάνει το τέλος σε διαδικασίες όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας κινητών τη LG και, τον περασμένο Μάρτιο την κατάσχεση κάποιων PS3 μετά από απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, η συμφωνία θα απομονώσει τις διαμάχες σε σημερινά μοντέλα.

Η LG την Πέμπτη σε e-mail της δήλωσε: “LG and Sony have settled patent-infringement lawsuits and agreed to cross-license each other’s patents.” Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πλέον διαμάχη για πατέντες τεχνολογίας μεταξύ των δύο εταιριών, τουλάχιστον σε υπάρχουσες τεχνολογίες ενώ ταυτόχρονα τις συγκεκριμένες παντέντες θα τις ‘μοιράζονται’.

Η εκπρόσωπος της Sony κος Keita Sanekata από το Τόκιο επιβεβαίωσε πως υπήρξε συμβιβασμός για τις πατέντες που αφορούν blu-ray disc player, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα. Αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους και άλλες λεπτομέρειες αλλά είπε πως οι εταιρίες κινούνται προς συμφωνίες δικαιωμάτων.

Η Sony και η LG ήταν σε δικαστικές διαμάχες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μια πραγματικότητα πολύ κοινή τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε εταιρίες τεχνολογία σε όλο τον κόσμο.